Šport
21 ogledov

Massi: "Zadovoljni predvsem s kolajno"

Andrea Massi: "Če napravi dober smuk dopoldne in se dobro bori na slalomu popold www.alesfevzer.com
Tino Maze v petek čaka superkombinacija na SP v Garmisch-Partenkirchnu. Andrea Massi je ogorčen nad napačnim merjenjem časa na superveleslalomu, peto mesto mu ne bi pomenilo veliko.

Superkombinacija: smuk bo na sporedu ob 10. uri, slalom pa ob 14. uri. Oboje seveda s komentarjem V ŽIVO na zurnal24.si.

Kakšne misli vas preletavajo pred petkovo superkombinacijo?
Poglejte, v četrtek je Tina delno popravila vtis, kar zadeva smuk. To smo si želeli in pričakovali. Gre za neobičajen smuk. V zgornjem delu, kjer je vedno počasna, je hitra. Torej ji je smuči serviser Alberto Cordellini dobro pripravil. V tehničnem predelu, kjer naj bi do izraza prišle Tinine lastnosti, torej, kjer so tehnični zavoji in ledena podlaga – v tem delu so velike rezerve. Ta smuk dolg minuto 50 in zelo zahteven. Fizično se je dobro odzvala, bolečine so še prisotne, a jih imamo pod nadzorom.

Torej poškodba trenutno ni prevelika zavora?
Če ste gledali posnetke, ste videli, da proga trese od začetka do konca. Zato se mišični sistem nenehno korigira. Gre za majhne korekcije mišice, ki dela podobno kot pri hitrih gibih. Gotovo to vpliva na smučanje, Tino moti med vožnjo, ampak je zadnje čase dozorela tudi na tem področju.

Sama Tina je dejala, da bo slalom težak in bo tako imela tam možnost za napredek, če ji smuk ne o uspel najbolje.
Tekma bo težka in dolga, tako da bo treba dati od sebe vse do zadnjega atoma moči, če bomo želeli biti v ospredju. Slalom smo dva dni trenirali predvsem zaradi urejanja reči s serviserjem, ki je prišel pred kratkim. Tu je zelo ledena podlaga, Tina pa je zelo občutljiva na robnike. Videti je, da smo našli skupni jezik. Čeprav je to utrujajoče, sem zahteval, da Tina naredi še dve dodatni vožnji. Želim, da imamo v petek jasne pojme, kako urediti slalomske smuči.

Lahko ob spletu ugodnih okoliščin Mazejeva poseže po kolajni?
Če bi razmišljal o nesreči, zadnje čase smo jo imeli … Ne razmišljam o tem. Če bi verjel v smolo, bi dejal, da smo je imeli dovolj – napačni starti, poškodba, serviser … Verjamem bolj v tekmovalko. Če napravi dober smuk dopoldne in se dobro bori na slalomu popoldne, menim, da bo lahko napravila tudi rezultat.

Bi vas zadovoljila denimo uvrstitev med peterico?
Na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah štejejo le kolajne. Peto mesto bi bila lepa uvrstitev, ampak zadovoljni bi bili predvsem s kolajno.

Kako ste sicer zadovoljni z namestitvijo, organizacijo? Kako se počutite v Garmischu?
Počutimo se dobro. Težave so se pojavljale predvsem z meritvami časov. Kar zadeva superveleslalom, so določene stvari še odprte. Napravili smo analize …

… se boste pritožili?
Smo se že in dobili pisno opravičilo. Moje mnenje je, da nekaj ni bilo v redu z merjenjem časov na superveleslalomu. Mislim, da se na svetovnem prvenstvu take reči ne bi smele dogajati.

Ampak rezultati so vseeno dokončni, kajne?
O tej stvari ne morem govoriti, osredotočeni smo na naslednjo tekmo – fizično stanje in material.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.