Šport
28 ogledov

Matavžev soigralec rešil Poljake

Tyton Poljska Euro 2012 Reuters
Pa se je evropsko prvenstvo v nogometu le začelo. Na prvi tekmi so domačini Poljaki izvlekli točko proti Grkom, a kaj lahko bi zadnji tudi slavili zmago.

Po zadetku Roberta Lewandowskega in drugem rumenem kartonu Sokratisa Papadopoulosa so bili Poljaki v sedmih nebesih. Vrata do zmage so imeli na široko odprta, vendar nogomet se je še enkrat več izkazal v vsej svoji veličini. Grki so uspeli izenačiti in imeli tudi priložnost za zmago, toda s tem se ni strinjal rezervni vratar Przemyslaw Tyton, ki je tik pred strelom iz enajstih metrov zamenjal izključenega prvega vratarja Poljske Wojcieha Szczesnyja. Pri Grkih je odgovornost prevzel kapetan Giorgos Karagounis in udaril v desno stran, kjer pa je žogo že čakal Tyton in v trenutku postal nacionalni junak. V primeru poraza bi si Poljaki močno zmanjšali možnost za napredovanje v četrtfinale.

"Počutim se, kot da bi bil v sanjah," je po tekmi dejal veliki junak. "Res sem si želel pomagati ekipi. Hvala bogu sem ubranil enajstmetrovko. Dobili smo točko, kar ni slabo. Seveda pa bi vse skupaj lahko izpeljali bolje," je še pristavil soigralec našega Tima Matavža pri PSV Eindhoven.

"Igralci so čutili pritisk"

Kljub le točki na prvi tekmi prvenstva je poljski selektor Franciszek Smuda ostal miren in prepričan, da je četrtfinsale še vedno na dosegu roke. "Nismo v zaostanku. Verjamem v to ekipo in vem, da bo proti Rusiji odigrala dobro tekmo. Imamo še dve tekmi, ki ju moramo dobiti. Igralci so zagotovo čutili pritisk," je dejal Smuda, ki seveda ni mogel mimo pohval za Tytona.

Ponosni grški selektor

S predstavo svojih varovancev je bil zelo zadovoljen tudi grški selektor Fernando Santos. "Imeli smo zlato priložnost, da bi zadeli še drugič in če bi nam uspelo, bi bilo tekme konec. Tega nismo naredili, vendar sem zelo ponosen na svoje igralce. Želeli smo zmago, toda na začetku nismmo našli odgovorovo na poljska vprašanja," je po tekmi svoje misli strnil Portugalec na začasnem delu v Grčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.