Šport
23 ogledov

Matavževa kolega presenečenji, Remy "out"

Tim Matavž je dal dva gola. Drugega za podaljšek. A so vseeno izgubili. (Foto: E EPA
Branilca Wilfried Bouma in Jetro Willems sta presenetljivi imeni na končnem seznamu nizozemske nogometne reprezentance, ki ga je za Euro 2012 objavil selektor Bert van Marwijk. Francoski selektor Laurent Blanc je zaradi poškodbe dokončno ostal brez napadalca Loica Remyja.

Poleg Wilfreda Boumaja in Jetra Willemsa, ki ju je Bert van Marwijk presenetljivo uvrstil na svoj seznam potnikov na Euro 2012, je nizozemski selektor izpustil Vurnona Anito, Siema de Jonga, Adama Maherja in Jeremaina Lensa. Van Marwijk je svoj širši seznam 27 igralcev skrajšal na končnih 23 na dan tekme z Bolgarijo v Amsterdamu.

33-letni Bouma, tako kot Willems soigralec Tima Matavža pri PSV Eindhovnu, je zadnjo tekmo za reprezentanco odigral na zadnjem evropskem prvenstvu pred štirimi leti, ko so Nizozemci igrali proti Romuniji, 18-letni Willems pa še čaka na svoj debi. Willems je šele letos zaigral za člansko moštvo PSV in bo menjava za poškodovanega Erika Pietersa, ki ima zlomljeno nogo.

Poleg tekme z Bolgari čakata Nizozemsko še obračuna s Slovaško (sreda) in Severno Irsko (sobota), preden se bodo namestili v svoji bazi v poljskem Krakovu. Svetovni podprvaki bodo turnir v skupini B začeli 9. junija proti Danski v Harkivu, nato pa ju čakata še obračuna z Nemčijo in Portugalsko.

Francozi ostali brez Remyja

Francoska nogometna reprezentanca bo na evropskem prvenstvu igrala brez Loica Remyja. Selektor Laurent Blanc je bil na napadalca Marseilla pripravljen čakati do zadnjega trenutka, toda poškodba mišice se je vendarle pokazala za prehudo, tako da je že zapustil priprave.

Remy je doslej za reprezentanco zbral 17 nastopov, v katerih je dosegel štiri gole. Za Blanca to ni edina težava, saj zaradi zdravstvenih težav ne more računati tudi na Bacaryja Sagnaja, Erica Abidala in Abouja Diabyja. Francija, ki bo v nedeljo proti Islandiji igrala prvo pripravljalno tekmo, bo na prvenstvu igrala v skupini D skupaj z Anglijo, Švedsko in Ukrajino.

Končni seznam nizozemske reprezentance za Euro 2012:

Vratarji: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City);

Branilci: Khalid Boulahrouz (VFB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam), Jetro Willems (PSV Eindhoven);

Vezisti: Ibrahim Afellay (Barcelona), Mark van Bommel (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (Sporting Lizbona), Wesley Sneijder (Inter Milan), Kevin Strootman (PSV Eindhoven), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur);

Napadalci: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (Twente Enschede), Dirk Kuyt (Liverpool), Luciano Narsingh (Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.