Šport
14 ogledov

Matevžič: Favoritinja je Wozniackijeva

Nekdanja igralka Maja Matevžič se danes ukvarja z mladimi upi v svoji teniški šo Žurnal24 main
Na OP Slovenije v Portorožu smo se pogovarjali z nekdanjo teniško igralko Majo Matevžič, ki turnir spremlja tudi kot strokovna televizijska komentatorka in meni, da je favoritinja Danka.

Največji uspeh Maje Matevžič je bil naslov na turnirju WTA v Bratislavi leta 2002. Naslednje leto se je povzpela najvišje na lestvici WTA, in sicer na 38. mesto. Leta 2004 je v Atenah dosegla prvo slovensko teniško zmago na olimpijskih igrah, dve leti kasneje pa je prav v Portorožu zaradi težav s poškodbami zaključila svojo profesionalno kariero. Zdaj se ukvarja z mladimi upi v svoji teniški šoli, OP Slovenije pa spremlja kot televizijska komentatorka.

 
 

Andreja Klepač in Polona Hercog sta imeli v prvem kolu dokaj težki nasprotnici. Poleg tega sta imeli tudi zelo težke razmere.

Maja Matevžič

 
Kako bi ocenili nastope slovenskih igralk v Portorožu?
Andreja Klepač in Polona Hercog sta imeli v prvem kolu dokaj težki nasprotnici. Poleg tega sta imeli tudi zelo težke razmere, saj je pihal močan veter, in v teh sta se znašli slabše kot njuni tekmici. Ampak igrali sta dober tenis in s takšno igro lahko prideta še daleč, predvsem Polona, ki je mlajša in dobro dela. Katarina pa je bila ena od favoritinj turnirja, vendar je v drugem kolu naletela na izredno razpoloženo Julio Görges, ki je prikazala fenomenalno igro.

Katera od igralk je največje presenečenje turnirja?
Hrvatica Petra Martić (na svojem prvem WTA-turnirju se je uvrstila v četrtfinale, op.p). Za svojih 17 let je prikazala zelo zrelo igro in zrel pristop.

Če je v vas kaj vedeževalke, kdo bo igral v finalu?
Mislim, da imajo vse igralke skoraj enake možnosti. Stavila bi na Danko Caroline Wozniacki, ki res igra zelo dobro. Vedno pa se lahko najde igralka, na katero nihče ne računa, in ki na koncu zmaga.

Maja Matevžič stavi na Danko s poljskimi koreninami Caroline Wozniacki. © Reuters

 

 
 

Igralke so s turnirjem zelo zadovoljne, saj imajo vse na enem mestu, pa še hotel in morje sta tako blizu.

Maja Matevžič

 
Kako se je po vašem mnenju Portorož "prijel" med ljudmi?
Prireditelji so se pametno odločili, da se tekme začenjajo popoldne. Ker ob 12. uri na tribunah ne bi bilo nikogar. Te bi že tako lahko bile bolj zasedene, ampak recimo, da se ljudje počasi navajajo na takšne dogodke. Drugače pa mislim, da so igralke s turnirjem zelo zadovoljne, saj imajo vse na enem mestu, pa še hotel in morje sta tako blizu.

Ste se pogovarjali s katero od tujih igralk, kakšni so njihovi vtisi o Portorožu?
Pogovarjala sem se z Italijankami, ki jim je tu res super. Italija je blizu, pa še vsi govorijo italijansko.

 

Preberite še ...

Intervju: Marija najraje spi
Četrtfinale: Erranijeva izločila Kirilenkovo

Kakšna je prihodnost edinega WTA-turnirja v Sloveniji?
Mislim, da je prihodnost svetla. Ni tako, da bi bilo vsako leto slabše in da bi turnir ugašal, ampak ga prireditelji peljejo naprej. Mogoče bi lahko bilo malo več teh spremljevalnih dejavnosti, da bi se malo bolj "dogajalo".

Kako privabiti še več ljudi, ker v primerjavi z Umagom je tu še vedno veliko manj teniških navdušencev?
Umag je že tako znan turnir, da gredo vsi Slovenci tja. Z leti pa se bodo navadili tudi na Portorož, saj je to šele četrti turnir, medtem ko ima Umag veliko daljšo tradicijo. Ampak mislim, da pri nas le nikoli ne bo takšnega navdušenja in zanimanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.