Šport
26 ogledov

Matić in Marguč še tri leta Celjana

Gašper Marguč RZS
Trener Vladan Matić in rokometaš Gašper Marguč sta podaljšala sodelovanje s Celjem Pivovarno Laško do konca sezone 2014/15. Celjska zasedba je v tej sezoni osvojila pokalno lovoriko in drugo mesto v državnem prvenstvu, v prihodnji sezoni pa bo igrala v evropski Ligi prvakov. V evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev se je uvrstila v polfinale.

Ekipa iz mesta ob Savinji je še pred iztekom pogodbe podaljšala sodelovanje s trenerjem članske ekipe Vladanom Matićem in reprezentančnim krilnim igralcem Gašperjem Margučem. S prihodom Matića je klub začel udejanjati strategijo uveljavljanja in iskanja mladih in nadarjenih igralcev. Z dosežki v tej sezoni, načinom dela, voljo in pripravljenostjo na delo z mladimi ter enakimi pogledi na delo v prihodnje je izpolnil pričakovanja kluba, ki se je z njim dogovoril za predčasno podaljšanje sicer še leto dni veljavne pogodbe, še za dve sezoni, in sicer vsaj do izteka sezone 2014/2015.

"S podaljšanjem pogodbe sem dobil dokaz, da smo na pravi poti. To pomeni, da vodstvo kluba zaupa ekipi in mojemu načinu dela. Podaljšanja sem tako zelo vesel in upam, da bomo nadaljevali po tej poti. Začrtali smo program, ki mu bomo sledili in iz leta v leto napredovali. Mislim, da bo naslednja sezona prelomna, saj bomo nastopili v Ligi prvakov, ob tem pa nas čaka zahtevno državno prvenstvo ter pokal. Pričakovanja javnosti so v primeru Celja vedno visoka. Mislim, da nas čaka vsaj za 50 odstotkov težje delo kot v tej sezoni. Ne glede na to moramo še naprej stopati korak za korakom ter še naprej graditi ekipo, ki bi svoj vrhunec lahko dosegla nekje v roku dveh let," je dejal Matić.

Za enako obdobje je svojo pogodbo podaljšal tudi Marguč, ki je prav tako imel pogodbo veljavno še za naslednjo sezono. Tudi on je izpolnil pričakovanja kluba, ki si želi, da bi ekipa slonela na doma vzgojenih igralcih. Marguč je s svojimi igrami pokazal, da je tega nedvomno sposoben ter da bo v prihodnje eden izmed nosilcev igre, prav tako pa pripravljen delati na način, ki ga je klub začrtal.

"Zelo sem zadovoljen, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni. To je moj klub, tu sem doma, tu sem naredil prve rokometne korake in verjamem v vizijo kluba, da lahko dosežemo dobre rezultate. Ena mojih velikih želja je vrnitev državnega naslova v Celje, morda že naslednjo sezono, če bo to mogoče, ko pa nas čakajo tudi zahtevni nastopi na evropski sceni, kjer prav tako verjamem, da bomo pustili dober vtis. Zelo sem zadovoljen s svojo vlogo v ekipi ter s tem, kako to vlogo klub vidi v prihodnje, zato odločitev o podaljšanju sploh ni bila težka," je dejal Marguč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.