Šport
102 ogledov

Matjaž Rakovec ostaja predsednik Hokejske zveze Slovenije

Matjaž Rakovec MO Kranj
Na zasedanju Hokejske zveze Slovenije (HZS) in volilni skupščini je dosedanji predsednik in kranjski župan Matjaž Rakovec dobil podporo za nov mandat v letih 2022 do 2026.

Matjaž Rakovec je bil edini kandidat za mesto predsednika. V programu je poudaril, da želijo v HZS sčasoma povečati članstvo slovenskih klubov v alpski ligi. Med cilji je omenil tudi postavitev najmanj še enega drsališča, pa dobro sodelovanje s strokovnim svetom in delo z mladimi. »Pomembno je, da bomo v tem mandatu negativni društveni sklad spravili na ničlo oziroma na pozitivo. Glede na pretekla leta bi morali že pred iztekom mandata imeti pozitiven sklad. Poleg tega pa realno obstajajo možnosti, da bi postavili vsaj eno novo dvorano z balonom, v nekem novem centru, če bomo pridobili zemljišča, bi lahko dvorano postavili zelo hitro,« je med glavnimi cilji naslednjega mandata dejal Rakovec.

»Leta 2010, ko sem to prevzel in šele po nekaj mesecih ugotovil, kakšno stanje je, je bil kar šok. Dve leti sem se kar intenzivno ukvarjal s samo organizacijo, predvsem pa, kako narediti pogoje za delovanje, transparentnost, revizijske postopke ... Tu je bil še spor s prejšnjo garnituro, žal mi je, da je do tega prišlo, pa ne pravim, da je krivda samo njihova. Bilo pa je veliko dolgov, dva naša najboljša kluba sta izginila s prizorišča. Ampak nam je uspelo. Zdaj so zadeve tako transparentne, da lahko vsakdo v vsakem trenutku vse preveri,« je ob tem povedal Rakovec in dodal: »Zame je glavno, da zadevo pelje strokovni svet. To je jedro vsega, mi na predsedstvu samo sprejemamo stvari, ki jih oni odobrijo. Hokejski strokovnjaki odločajo o usodi slovenskega hokeja.«

Na skupščini, kjer je bilo prisotnih 17 delegatov od 26 s pravico glasovanja, so izbrali tudi dva podpredsednika, to bosta v naslednjem mandatu Miha Butara in Domen Bucik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.