Šport
22 ogledov

Mayweather Jr.: "Ne potrebujem Pacquiaoja"

Floyd Mayweather Jr. Reuters
"Ne potrebujem Pacquiaoja," je po sporni zmagi za naslov svetovnega prvaka po verziji WBC proti Victorju Ortizu zatrjeval Floyd Mayweather Jr. "Borba stoletja" se v tem trenutku zdi bolj oddaljena kot kdajkoli.

Boksarski svet se še ni pomiril po zmagi Floyda Mayweatherja Jr. in njegovi 42. zmagi v karieri proti Victorju Ortizu. Spomnimo, da je nepremagani Američan rojaka nokavtiral v četrti rundi, potem ko se mu je slednji opravičeval zaradi prepovedanega udarca z glavo. Večina obrobnih spremljevalcev te plemenite borilne veščine je na strani Ortiza in glasno obtožuje Mayweatherja, a dejstvo je, da je s podlo igro začel zdaj že nekdanji prvak po verziji WBC. "Borba se je nadaljevala. Borec bi moral nadaljevati in držati svoj gard visoko. Mayweather ni napravil ničesar prepovedanega," je na primer dejal prav tako kritizirani sodnik Joe Cortez, ki mu številni očitajo, da je preveč medlo opazoval dogajanje v ringu. Ne glede na vse besede in obtožbe bo Mayweather ostal svetovni prvak. Po borbi v Las Vegasu pa so novinarji zmagovalca povprašali tudi o morebitni borbi proti drugemu kralju velterske kategorije Mannyju Pacquiaoju. "Ne potrebujem Pacquiaoja," je to možnost odločno zavrnil še nepremagani 34-letni boksar in dodal: "S Pacquiaojem ali brez njega Floyd Mayweather vsakič, ko stopi v ring, ustvari več kot 70 milijonov ameriških dolarjev."

"Ne potrebujem ga. Kje je bil Pacquiao leta 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, ko sem dominiral? Nikoli me ni vprašal za borbo, ko sem bil mlajši," je nadaljeval Američan. Borba med njim in filipinskim narodnim herojem bi za vse večne čase odločila, kdo je v zadnjih letih najboljši pound-for-pound boksar na svetu. "Sugar Ray Leonard že od njegovih olimpijskih dni smo vedeli, da bo dober. Michael Jordan že od njegovih dni na kolidžu smo vedeli, da bo odličen profesionalec. Floyd Mayweather že od začetka njegove kariere smo vedeli, da bo odličen profesionalec. Sedaj se vprašajte, borec, ki še ni dopolnil 25 let, kar naenkrat postane odličen," je Mayweather nadaljeval z obtožbami na račun Filipinca, za katerega meni, da si izbira nasprotnike. "Pacquiao je slaven, ker ga vsi povezujejo z mojim priimkom. Ko rečejo Pacquiao, povedo, da je to boksar, ki želi boksati s Floydom Mayweatherjem. Ko rečejo Floyd Mayweather, povedo, da je najboljši vseh časov," je bil samozavesten Mayweather Jr. Pacquiao na drugi strani ne želi preveč govoriti o morebitni borbi s Floydom: "To je delo mojega menedžerja. Jaz sem zgolj borec, ki ima nalogo trdo trenirati za borbo." Očitno "borbe stoletja" ne bomo dočakali – ali pač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.