Šport
22 ogledov

Mayweather se je odpovedal naslovu

floyd mayweather EPA
Floyd Mayweather je zaradi neplačane pristojbine ostal brez naslova svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBO.

Ameriški profesionalni boksar Floyd Mayweather se je odpovedal naslovu svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBO, ki ga je osvojil pred dvema mesecema, ko je v ringu v Las Vegasu premagal večnega rivala Filipinca Mannyja Pacquiaa. Američan namreč po dvoboju Svetovni boksarski zvezi ni vplačal predpisane pristojbine.

Čeprav je Mayweather po lestvici ameriške revije Forbes že drugo leto zapored najbolje plačani športnik na svetu prav po zaslugi majskega dvoboja s Pacquiaom, ki mu je prinesel vrtoglavih 220 milijonov ameriških dolarjev (200,2 milijona evrov), pa Američan ni pravočasno poravnal pristojbino v višini 200.000 dolarjev (182.000 evrov), da bi mu lahko Svetovna boksarska zveza WBO priznala njegov naslov.

Omenjena organizacija namreč terja, da zmagovalec dvoboja za veljavnost naslova svetovnega prvaka po verziji WBO vplača tri odstotni znesek od vrednosti celotnega zaslužka oziroma pristojbino maksimalno omejeno na znesek 200.000 dolarjev. V skladu s pravili svetovni prvak v kateri od verzij WBO ne more biti hkrati nosilec naslovov po kateri od drugih različic. Mayweather je trenutno lastnik naslovov svetovnega prvaka po verzijah WBC in WBA v velterski kategoriji.

Ker Mayweather ni vplačal pristojbine, mu je organizacije s sedežem na Portoriku odvzela njegov naslov, kar pomeni, da je omenjeno mesto izpraznjeno. Osemintridesetletni Mayweather je sicer po dvoboju napovedal, da se bo prostovoljno odpovedal šampionskim naslovom, s tem bi želel pomagati mlajšim in obetavnim profesionalnim boksarjem, da dobijo priložnost boriti se za šampionski pas. Po tem, ko Mayweather ni več prvak po verziji WBO, bo ta naslov najverjetneje pripadel Američanu Timothyju Bradleyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.