Šport
26 ogledov

Maze drugič zlata, zgodovinska zmaga hokejistov

tina maze olimpijske igre soči veleslalom zastava Reuters
Izjemen slovenski dan na olimpijskih igrah v Sočiju je v vitrine prinesel šesto kolajno, drugo zlato in nove velik skalp slovenskih hokejistov.

Tina Maze je nova olimpijska prvakinja v veleslalomu. Na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju je osvojila še drugo zlato kolajno. To je že šesta olimpijska kolajna za Slovenijo na teh igrah. Srebrna je bila Avstrijka Anna Fenninger, bronasta pa je bila branilka veleslalomskega naslova iz Vancouvra, Nemka Viktoria Rebensburg.

Prek Avstrije do Švedske, Fak četrti

Slovenska hokejska reprezentanca je v kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v četrtfinale na olimpijskih igrah v Sočiju premagala Avstrijo s 4:0. Za Slovenijo so zadeli Anže Kopitar, Jan Urbas, Sabahudin Kovačevič in Jan Muršak. Slovenija se bo v četrtfinalu pomerila s Švedsko, tekma bo v sredo ob 9. uri po srednjeevropskem času. Drugi četrtfinalni pari so Finska - Rusija, Kanada - Latvija in ZDA - Češka.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je v preizkušnji na 15 kilometrov s skupinskim startom končal na četrtem mestu, 28,1 sekunde za zmagovalcem, Norvežanom Emilom Heglejem Svendsnom. Srebro je osvojil Francoz Martin Fourcade, ki je po fotofinišu končal tik za Norvežanom, tretji pa je bil Čeh Ondrej Moravec, ki je zaostal 13,8 sekunde.

Jelenko ni presegel Jezerška

Norvežan Joergen Graabak je zmagovalec olimpijske tekme nordijskih kombinatorcev na veliki skakalnici. Drugi je bil njegov rojak Magnus Moan, bron pa je osvojil Nemec Fabian Riessle. Na tekmi so nastopili tudi trije Slovenci; najboljši med njimi je bil Marjan Jelenko, po skoku 14., ki je tekmo končal na 16. mestu, Gašper Berlot je bil 33., Mitja Oranič pa 39.

Novi olimpijski prvak v deskarskem krosu je Francoz Pierre Vaultier. V finalu preizkušnje, ki so jo zaradi slabega vremena v Sočiju izvedli z dnevom zamude, je srebrno medaljo osvojil domačin Nikolaj Oljunin, tretji pa je bil Američan Alex Deibold.

Britanci poslali Norvežane domov

Na moškem olimpijskem turnirju v curlingu je znan še zadnji polfinalist. V Sočiju si je kot zadnja mesto med najboljšo četverico zagotovila Velika Britanija, ki je v dodatni tekmi za polfinale premagala Norveško s 6:5. Polfinalna dvoboja bosta na sporedu v sredo ob 16. uri. Britanci se bodo pomerili s Švedi, v drugem dvoboju pa se bosta srečali Kanada in Kitajska.

Peto zlato za korejsko štafeto

Južnokorejska ženska štafeta v hitrostnem drsanju na kratke proge je osvojila zlato na 3000 metrov, kar je zanjo še peti olimpijski naslov v tej disciplini. Čo Ha Ri, Kim Alang, Park Seung Hi in Sim Suk Hee so zmagale s 4:09,498 minute. Srebro so osvojile Kanadčanke, bron pa Italijanke. Branilke naslova Kitajke, ki so pred štirimi leti na igrah v Vancouvru z zmago prekinile vladavino štirih zaporednih južnokorejskih zmag, so bile v finalu diskvalificirane.
 

 Nizozemski hitrostni drsalec Jorrit Bergsma je osvojil naslov olimpijskega prvaka na 10.000 metrov. Bergsma je do zlatega odličja pridrsal v času novega olimpijskega rekorda 12:44,45. Srebro je pripadlo njegovemu rojaku Svenu Kramerju, bron pa še enemu Nizozemcu Bobu de Jongu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.