Šport
22 ogledov

Maze: "Gremo naprej!"

Tina Maze je za 1. mestom zaostala za 31 stotink. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Tina Maze je na veleslalomu v St. Moritzu prvič letos stopila na stopničke. Tretje mesto Črnjanki vliva ponovno upanje tudi za najvišja mesta v skupnem seštevku.

Tina Maze je v pogovoru za zurnal24.si med drugim dejala, da je tretje mesto v veleslalomu v  St. Moritzu pokazatelj, da se forma vzpenja in da si lahko tudi v drugih disciplinah obetamo podobnih uvrstitev. "Gremo naprej!,“ pravi Maze.

Prve stopničke letos. Vaš komentar?

Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Mislila sem, da ne bo dovolj za stopničke. Na srečo sem se uštela. Naredila sem kar nekaj napak. Druga postavitev je bila zelo hitra, proga pa že precej uničena. Tvegala sem, vendar pa še vedno nisem napadala tako kot znam. Tretje mesto je zelo pomembno za prihodnje tekme. Stopničke mi pomenijo ogromno, mi dajejo zaupanje. Počutim se odlično, sem povsem neobremenjena, upam, da bo šlo tako tudi naprej.

Ko ste prišli v cilj ste zmajevali z glavo, na koncu pa dvignili palec. Ste vseeno pričakovali zmago?
Ko sem prišla v cilj, mi je bilo jasno, da sem zaostala in sem bila razočarana. Moj današnji cilj, stopničke, sem uresničila, zato moram biti zadovoljna in vesela.

Se vaša forma vzpenja?

Mislim, da da. Rezultati kažejo na to, tudi počutim se veliko bolje. Urnik naslednjih tekem je naporen, se pa zelo veselim prav vseh naslednjih preizkušenj. Gremo naprej!

Trenutno ste v skupnem seštevku osma. Je sam vrh še ulovljiv?

Ne vem. S tem se nisem ubadala, saj sem prve dve tekmi odpeljala zelo povprečno. Mislila sem, da bom v vrhu že na začetku, a mi je spodletelo. Zdaj se s tem ne obremenjujem. Vse je možno, do konca se bom trudila po najboljših močeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.