Šport
18 ogledov

Maze: "Imam eno kolajno, želim še več"

Tina je samozavestna in tako je tudi prav. Cilja na še kakšno kolajno. (Foto: EP Žurnal24 main
"Zdaj že imam eno medaljo, želim pa si še več," pred nadaljevanjem SP pravi Tina Maze, ki te dni dobro trenira. "Vse skupaj poteka v pravi smeri." S težavami tekmic se ne obremenjuje.
Verjamete, da lahko Tina Maze na SP osvoji še kakšno kolajno? Da ali ne ... kliknite v naši anketi (desno od članka).

Tina Maze, po dvakrat je bila srebrna na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu, je premor na SP v alpskem smučanju v Garmisch-Parenkirchnu izkoristila za trening, nabiranje moči in počitek. Konec tedna namerava superkombinacijskemu srebru, ki ga je osvojila na tem prvenstvu 11. februarja, dodati še kakšno odličje v slalomu in veleslalomu. "Zdaj že imam eno kolajno, želim pa si še več, vendar zgolj želja ni dovolj, treba bo tudi dobro smučati. Počutim se dobro. V ponedeljek in danes smo imeli zelo dobre pogoje za trening. Danes sem na progi Kandahar opravila tri zelo dobre vožnje in testirala tudi vezi, ki sem jih zamenjala tik pred SP. Doslej še nisem vedela, kako bo po menjavi, današnjo vadbo pa sem opravila zelo dobro in sem zadovoljna. Vse skupaj poteka v pravi smeri," je bila zadovoljna Mazejeva.

Tudi Maria Riesch, vodilna v svetovnem pokalu, je odpovedala sredin ekipni nastop na SP. Čeprav je okrevala po gripi, se je pridružila Kathrin Hölzl in Viktoriji Rebensburg, ki ne bosta nastopili zaradi zdravstvenih težav.

Črnjanka je dejala, da je njeno zdravstveno stanje bistveno boljše, kot je bilo po tekmah za svetovni pokal pred SP v Zwieslu, in da čuti manj bolečin kot prej. Po današnjem uspešnem treningu je pokomentirala tudi težave nekaterih tekmic. "Celoten nemški tabor je pred dnevi zbolel. Za Lindsey Vonn pa nisem presenečena, da je odpovedala nastope, ker ji veleslalom in slalom ne gresta najbolje. Vlada v hitrih disciplinah, kjer pa ji je primat na tem SP odvzela Elisabeth Görgl. Gotovo se z vsem tem odpirajo večje možnosti, vendar se na to ne oziram. Poskušala bom narediti vse, kar znam, in doseči dober izid," je slalomski in veleslalomski nastop napovedala Črnjanka. Vonnova je odpovedala nadaljnje nastope v Garmischu, da bi lahko v miru okrevala po poškodbi glave. Dve nemški tekmici Mazejeve pa imata zdravstvene težave; pri Kathrin Hölzl, branilki veleslalomskega naslova, so po težavah s hrbtom odkrili virus revmatičnega obolenja, Viktoria Rebensburg, olimpijska zmagovalka, pa po gripi še ni pri močeh in je odpovedala sredino ekipno tekmo.

Najboljša slovenska športnica lanskega leta je menila, da takih težav z merjenji časa, ki jih imajo organizatorji v Garmischu, na SP ne bi smelo biti. "Precej sem kritična do tega vprašanja, saj se na SP to ne bi smelo dogajati. Pred prvenstvom so imeli dovolj časa, da vse testirajo in odpravijo morebitne težave. Podrobnosti ne poznam. Organizator sicer trdi, da ima vse pod nadzorom, vendar je daleč od tega in drugi menimo drugače," je bila kratka Mazejeva. V zaplete z merjenjem časa so bili med drugimi vpleteni kar trije vrhunski smučarji, med njimi tudi Tina. Toda Mednarodna smučarska zveza (Fis) je zavrnila možnost, da bi bili časi, ki so jih na svetovnem prvenstvu namerili alpskim smučarjem in smučarkam ter nato uradno objavili, napačni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.