Šport
17 ogledov

Maze: "Moj cilj je izpolnjen!"

Ponosna srebrna Tina Maze s slovensko kolajno. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
"Rekla sem, da na olimpijske igre prihajam po dve kolajni in zdaj ju imam. Možnosti so bile, izkoristila sem jih," je po srebru v veleslalomu v intervjuju za Žurnal24 povedala Tina Maze.

Tina, kakšni so občutki po drugem srebru na teh igrah?
Noro! Vesela sem. Rekla sem, da na olimpijske igre prihajam po dve kolajni in zdaj ju imam. Možnosti so bile, izkoristila sem jih. To mi pomeni največ. Od tu odhajam z izpolnjenimi cilji in izpolnjenimi življenjskimi željami. Zdaj imam mirno vest. Veliko mi pomeni.

Je bila to vaša najtežja tekma v karieri?
Tekma je bila dolga dva dneva. Tudi psihološko je bila težka. Dobro je bilo, da sem bila v ozadju, izkoristila sem to, smučala bojevito in napadalno. Dala sem vse od sebe. Bilo je nekaj napak, ki so me verjetno stale zlate kolajne, ampak srebru ne morem gledati v zobe.

Ste imeli na progi občutek, da je to to?
Proga je bila zelo težka. Občutek ni bil dober. Po navadi so občutki boljši. Vedela sem, da napadam, da se borim. Samo čakala sem, kakšen bo rezultat. Bila sem malo razočarana, ko sem prišla v cilj, ker sem mislila, da bodo ostale bolj napadle. Ampak proga je bila že tako uničena, da so tudi druge izgubljale čas.

Ste na štartu kaj govorili z Ano Drev, ki je dobro nastopila v drugi vožnji?
Ne, z njo nisem nič govorila.

Kako je bilo v sredo, ko so odpovedali drugo vožnjo?
Verjetno sem spala bolj mirno kot tiste tekmovalke v ospredju. Morda še bolje zame, da je bila tekma prestavljena. Sem se lahko dobro spočila in pripravila na drugi tek.

Zahvalila bi se tudi Juretu Franku, ki mi je poslal sporočilo, naj potrpim do konca in praznujem po tem, ko bodo tekme za mano.
Tina Maze
Ste se zbudili z dobrim občutkom?
Občutek je bil tak, da sem želela zmagati. Želja je bila tako velika, da sem vedela, da bom dala vse od sebe. Ampak zmanjkale so štiri stotinke.

Kako se počutite kot prva slovenska športnica z dvema srebrnima kolajnama na olimpijskih igrah?
Dobro! Sem sem prišla z občutkom, da lahko osvojim dve kolajni. Zahvalila bi se tudi Juretu Franku, ki mi je poslal sporočilo, naj potrpim do konca in praznujem po tem, ko bodo tekme za mano. Nisem ga premagala z zlatom, ampak sem ga pa z dvema srebrnima.

Zdaj je na vrsti še slalom.
Energije imam še veliko. V užitek mi je bilo tekmovati. Po superveleslalomu sem bila zelo utrujena, tokrat pa ne tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.