Šport
20 ogledov

Maze: "Napad v veleslalomu"

Tina Maze meri še precej višje kot v prejšnjih zimah. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
V soboto se z ženskim veleslalomom začeja nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Najboljša slovenska smučarka Tina Maze bo na ledeniku v Söldnu lovila stopničke.
"Tina je genialka," pravi Andrea Massi. Preberite si še intervju z njim pred začetkom nove sezone. Ena Tininih največjih tekmic bo Lindsey Vonn, ki ima za novo sezono poseben cilj – spogleduje se z enim od dosežkov legendarne Vreni Schneider.

Tina Maze si želi letos napredovati v vseh disciplinah. Preberite, kaj je pred novo sezono Črnjanka povedala za Žurnal24.

Kako je z vašo nogo? Se poškodba še zmeraj čuti?
Bolečina v stegnu je posledica vsakodnevnih naporov. Mišice se kdaj pač tudi nekoliko uprejo. Noga ni povsem ok, vendar ni tako hudo, da ne bi mogla nadaljevati s treningom.

Torej se vam za nastop v Söldnu ni treba bati?
Ne. Ekipa preventivno skrbi, da se poškodba ne bo poslabšala. Težava ni samo v nogi. Pri večjih naporih me začne zategovati celotna leva linija, začne se že v hrbtu. Pomembno je, da se pred vsakim treningom zelo dobro ogrejem.

Najbrž delite mnenje trenerja Massija, da je cilj pred sezono priti med prve tri v skupnem seštevku svetovnega pokala?
Tako je. Cilj je biti boljša v vseh pogledih. Ne samo v skupnem seštevku, ampak v vseh disciplinah. Mislim, da sem lani s precejšnjo rezervo dosegala dobre rezultate in je ostalo nekaj prostora za napredek. Pri smučanju bom morala uživati, maksimalno izkoristiti vsak dan in potem bom videla, za kaj bo to dovolj. Veselim se že začetka sezone.

Vam morda kakšna disciplina predstavlja še poseben izziv?
Da. Moja paradna disciplina, saj do zdaj še nisem izkoristila vsega potenciala. Pri veleslalomu bom vsako tekmo maksimalno napadala in poskušala pokazati to, kar mi uspeva na treningih.

V zadnjem času je kar precej govora o dodeljevanju posebnega statusa slovenskim zimskim športnikom. Bi si po tvojem mnenju še kdo izmed njih zaslužil tak naziv, kot ga imate vi in Petra Majdič? Torej status šampiona.
To ne drži. Tudi smučarski skakalec Robert Kranjec je s strani Smučarske zveze prejel ta naziv.

Pri veleslalomu bom vsako tekmo maksimalno napadala in poskušala pokazati to, kar mi uspeva na treningih.
Tina Maze

Komu bi ga pa na primer dodelili vi?

Nerada govorim o imenih. Menim, da Robert Kranjec spada v ta rang, a se je odločil za sodelovanje s slovensko reprezentanco.

Kaj ta status pomeni bolj konkretno?
Vsak logično gleda najprej nase. Kar se mojega stališča tiče, upam, da mi bodo na Smučarski zvezi pripravljeni omogočiti ustrezne pogoje, saj to v zadnjih dveh sezonah ni bila praksa. Ne vem, kako je sicer s Petro, meni SZS krije 50 odstotkov vseh stroškov treninga. Status šampiona si zasluži vsak, ki ima dovolj dobre rezultate, to pa je relativno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.