Šport
18 ogledov

Maze: "Sem več kot zadovoljna"

Tini Maze je šlo v ciljnem izteku na jok, ker so se uspešne igre že končale. (Fo Žurnal24 main
Tina Maze je v slalomu osvojila deveto mesto in z odliko končala nastope na XXI. zimskih olimpijskih igrah v Kanadi. V domovini bo že v nedeljo. "Sem več kot zadovoljna. Očitati si ne morem nič."
Šlo mi je na jok, še zdaj mi gre. Zares lepo je bilo tekmovati na teh olimpijskih igrah
Tina Maze

Po prvem teku je Tina Maze zasedala 14. mesto, za stopničkami je zaostajala slabo sekundo. V drugo je sicer napadla, a je bil zaostanek za najboljšimi prevelik. Deveto mesto je vseeno več kot dober rezultat. Po prihodu v cilj je Tina kar nekaj časa preživela v objemu trenerja in življenjskega partnerja Andree Massija. "Vse mi je dol padlo. Šlo mi je na jok, še zdaj mi gre. Zares lepo je bilo tekmovati na teh olimpijskih igrah," je dejala Črnjanka, z dvema srebrnima kolajnama najuspešnejša Slovenka na zimskih olimpijskih igrah. Je v jok planila zaradi lepih spominov ali morda kakšne zamujene priložnosti danes? "Zaradi lepih spominov. Predvsem zato, ker je konec olimpijskih iger."

Nič si ne očita
Mazejeva je na teh igrah zablestela v superveleslalomu in veleslalomu. "Sem več kot zadovoljna. Očitati si ne morem nič. Izpolnila sem cilj. Mislim, da me je pred začetkom olimpijskih iger veliko ljudi čudno gledalo, ko sem izjavila, da grem po eno ali po dve kolajni. Ampak to sem uresničila in sem zelo zadovoljna," je dejala Tina in podala kratko oceno slalomskega nastopa: "V prvi vožnji sem preveč zaostala. Zakaj točno, ne vem. Vem, da nisem smučala tako, kot sem na primer v Mariboru. Težko je bilo, toliko tekem si sledi ena za drugo. V drugi vožnji je bilo zaostanek težko nadoknaditi. Ampak vseeno, deveto mesto je super rezultat. Sploh, ker je bil moj slalom včasih na zelo nizki ravni." Kako pa ocenjuje razplete ženskih tekem na teh igrah? "Najmočnejši so vedno na vrhu. Na primer Vonnova in Maria Riesch sta dobili tisto, po kar sta prišli. Jaz sem bila tudi zelo dobra. Schildova je potrdila dobro formo, tudi Zahrobska je bila vedno v vrhu na velikih tekmovanjih."

Tino do konca sezone v svetovnem pokalu čaka še vikend hitrih disciplin v Crans Montani v Švici in pa finale v Garmisch Partenkirchnu. Kakšni so cilji? "V veleslalomu želim osvojiti skupno tretje mesto. To je največji cilj, ki ostaja za to sezono. Slalom želim dobro odsmučati. V hitrih disciplinah preveč visokih ciljev nimam. Zdaj se bo najprej treba malo spočiti." Časa za počitek ne bo veliko. Tina se bo v Slovenijo vrnila v nedeljo, ko jo boste malo pred poldnevom lahko pričakali na letališču Jožeta Pučnika. Sledi sprejem v Črni na Koroškem, sredi tedna pa že selitev v Crans Montano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.