Šport
100 ogledov

Maze: "To je vrhunec kariere"

Tina Maze je nakitu dodala tudi zlato. (Foto: Reuters) Reuters
Tina Maze si je ob prihodu v cilj dejala, da zdaj pa končno mora biti dovolj za zlato kolajno, in je tudi bilo. "Če samo pomislim, da sem svetovna prvakinja. To je nekaj neverjetnega, noro."
To je vrhunec moje kariere. Olimpijske kolajne so vsekakor nekaj posebnega, toda zmaga je le zmaga. Če samo pomislim, da sem svetovna prvakinja. To je nekaj neverjetnega, noro.
Tina Maze

"Ko sem prečkala ciljno črto, sem najprej pomislila: 'Zdaj bo pa ja dovolj.' In je bilo!" je Tina Maze opisala prve občutke po prihodu v cilj v veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji. Čas je bil tokrat končno na njeni strani, potem ko je zlato že večkrat na velikih tekmovanjih zgrešila le za nekaj stotink. Pred Italijanko Federico Brignone je zadržala 9 stotink prednosti. Mazejeva je tako v mesecu prehodila trnovo pot od "pekla do zvezd" in se iz zanjo povprečnih rezultatov spet zavihtela v sam vrh.

Menjava nakita
Po štirih srebrnih kolajnah je napočil trenutek za zlato: "Nakit se je že zamenjal. Če ste bili pozorni, sem na podelitvi za zmagovalke že dodala nekaj zlata. Tudi nohti so že obarvani v zlato barvo." Črnjanka je Sloveniji po 22 letih čakanja prinesla zlato kolajno na svetovnih prvenstvih. Pred njo je to uspelo le Mateji Svet na slalomu v Vailu 1989.

"Nekaj neverjetnega"
Korak na vrh je Korošica pospremila z besedami: "To je vrhunec moje kariere. Olimpijske kolajne so vsekakor nekaj posebnega, toda zmaga je le zmaga. Če samo pomislim, da sem svetovna prvakinja. To je nekaj neverjetnega, noro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.