Šport
25 ogledov

Maze: To so najlepše tekme

zagreb tekma legend EPA
Zagreb je med tekmama svetovnega pokala v alpskem smučanju danes v središču mesta pripravil revialno tekmo zvezdnikov, na kateri je zmago slavila Avstrijka Renate Götschl.

Čeprav prireditelji osemnajstim zmagovalcem svetovnega pokala uradno niso merili časa, je bila na koncu Renate Götschl le nekoliko hitrejša od lokalnega matadorja Ivice Kostelića.

Na nekaj manj kot 200 metrov dolgi progi med zagrebško katedralo do Manduševca na trgu bana Josipa Jelačića, ki jo je Fis pripravi v sklopu 50. obletnice svetovnega pokala, je nastopilo osemnajst smučarskih legend iz vseh obdobij, med njimi Janica in Ivica Kostelić, legendarni Francoz Jean-Claude Killy, Avstrijec Karl Schranz, Annemarie Moser-Pröll, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Petra Kronberger, Tamara McKinney, Tina Maze, Andreas Wenzel, Michele Jacot Herry, Lisa-Marie Morerod, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl, Pernilla Wiberg in Nicole Hosp ter najboljšega smučarja današnjega časa Marcela Hirscherja, ki se je na polovici proge ustavil in se fotografiral z gledalci.

V Zagrebu so se pojavili tudi nekateri drugi smučarji z vrhunskimi karierami Jure Košir, Matjaž Vrhovnik, Hans Enn, Bojan Križaj, Günther Mader, Marco Büchel, Kristian Ghedina, Thomas Sykora, Špela Pretnar, Urška Hrovat in Alenka Dovžan.

Mazejeva, ki bo čez nekaj dni sklenila profesionalno kariero, se je na progo podala ob bučni podpori navijačev. ''Hvala vsem, jaz se počutim super. Pa vi?'' je množico pozdravila slovenska smučarka in dodala: ''To so najlepše tekme.''

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 1
  • Dixon 09:57 05.januar 2017.

    A nam želi Tinca povedat, da ji Hrvati organizirajo tekmo po njenem okusu, mi pa ne?