Šport
16 ogledov

Maze: "Veliki globus realnost"

Veliki kristalni globus je dosegljiv, pogumno pove Tina Maze. (Foto: Boštjan Tac Žurnal24 main
"Sama sebi sem dokazala, da se lahko borim za visoka mesta," je ob vrnitvi v domovino dejala Tina Maze. Predsednik SZS Tomaž Lovše za naslednjo sezono napoveduje višji proračun.

Tina Maze je po uspešno končani sezoni spregovorila v prostorih NLB: "Vem, da sem ob izpiljenih podrobnosti v prihodnji seozni sposobna osvojiti veliki kristalni globus. Od te odgovornosti ne bežim, saj je realno dosegljiv."

Odprl se mi je nov svet
Črnjanka, ki je bila na koncu sezone več kot konkurenčna Marii Riesch in Lindsey Vonn, je nadaljevala: "Na začetku sezone je bilo trdo, začela sem zakrčeno. Po svetovnem prvenstvu in zlati kolajni pa se mi je odprl nov svet, ki je bil zame do takrat nemogoč. Sama sebi sem dokazala, da se lahko borim za visoka mesta. Želim si, da bi se zdaj konstruktivno pogovorili za naprej." Tina je v pravkar končani sezoni dosegla 1139 točk za svetovni pokal, kar je slabih 600 manj od premočnih zmagovalk, Riescheve in Vonnove.

Če bo osvojila veliki kristalni globus, bo vsa Slovenija v deliriju, če pa ne, je pa ne bomo ubili.
Tomaž Lovše
Lovše: Slovenija bo v deliriju
Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše ne želi, da bi nad najboljšo slovensko smučarko ves čas visel damoklejev meč: "Na Tino ne želimo delati pritiska. Želim si, da bi na prvo tekmo svetovnega pokala 2011/12 prišla kar se le da sproščena. Če bo osvojila veliki kristalni globus, bo cela Slovenija v deliriju, če pa ne, je pa ne bomo ubili." Vrhovni mož krovne smučarske organizacije kani za prihodnjo sezono proračun zveze povečati za 500 tisoč evrov. S predsednikom zbora in odbora alpskih disciplin Juretom Koširjem bosta verjetno največ sredstev porabila za angažiranje novega trenerja v tehničnih disciplinah pri moških ter za zagotovitev brezhibnih pogojev ekipi Team to aMaze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.