Šport
15 ogledov

Mazejeva 24-ič na stopničkah!

Tina Maze
1/15
Žurnal24 main
Tina Maze je vrhunsko formo iz SP-ja prenesla tudi v Aare, kjer je bila na sporedu superkombinacija. Črnjanka je ponovila uspeh iz Garmischa in zaostala le za Mario Riesch.

Tina Maze je odlično delo opravila že v superveleslalomu, ki ga je končala na 8. mestu, za vodilno Američanko Lindsey Vonn pa je zaostala le 76 stotink sekunde.

Črnjanka, ki je bila na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v superkombinaciji srebrna, je uspeh v Aareju ponovila s sanjskim slalomom, na katerem se je z najhitrejšo vožnjo povzpela kar na drugo mesto. Na koncu je bila od slovenske šampionke boljša le vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Maria Riesch, ki je obdržala štiri desetinke prednosti. Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Elisabeth Görgl. Vodilna po superveleslalomu Američanka Lindsey Vonn je tekmo končala šele na šestem mestu.

. V enem dnevu se je temperatura zvišala od -20 na +4. Na superveleslalomu je bil do polovice proge čisto nek drug sneg. Težko je biti potem pameten, tako da ta rezultat je vrhunski.
Andrea Massi

Nemka je s četrto zmago v sezoni in 19. v karieri naskok v skupnem seštevku pred Vonnovo povišala na 216 točk, Tina Maze pa je napredovala za mesto in je šesta. To so tudi prve stopničke za Mazejevo v superkombinaciji v svetovnem pokalu in njene četrte stopničke v sezoni ter 24-te v karieri. Tretja in zadnja superkombinacija v sezoni bo prihodnji teden v Trbižu, Tina, ki je trenutno v seštevku superkombinacije četrta, pa se ob taki formi lahko nadeja tudi napredovanja med najboljše tri.

"Tina je na področju osebnega boja naredila velik korak naprej, kar se potem odrazi tudi tako, da lahko odlično nastopi kljub vročini. Vase verjame veliko bolj, kot nekoč. Zjutraj smo imeli nekaj težave z materialom. Serviser je priznal, da nismo  izbrali najhitrejših smuči, je bilo pa to zelo težko in nismo edini grešili. V enem dnevu se je temperatura zvišala od -20 na +4. Na superveleslalomu je bil do polovice proge čisto nek drug sneg. Težko je biti potem pameten, tako da ta rezultat je vrhunski," je bil po novem odličnem uspehu Tine Maze zadovoljen vodja njene ekipe Andrea Massi.

Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je po 26. mestu v superveleslalomu v slalomu napredovala za 10 mest in bila na koncu 16. V Aareju bo v soboto smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

Aare, superkombinacija (Ž), izidi:


1. M. Riesch (Nem) 1:59,60
2. T. Maze (Slo) + 0,40
3. E. Görgl (Avt) + 0,66
4. A. Pärson (Šve) + 0,68
5. M. Kirchgasser (Avt) + 1,10
6. L. Vonn (ZDA) + 1,16
...                                  
16. M. Ferk (Slo) + 3,09

Skupni seštevek svetovnega pokala (24/35):

1. Maria Riesch (Nem) 1356 točk
2. Lindsey Vonn (ZDA) 1140
3. Elisabeth Görgl (Avt) 738
4. Tanja Poutiainen (Fin) 676
5. Julia Mancuso (ZDA) 606
6. Tina Maze (Slo) 595
...
52. Maruša Ferk (Slo) 80
102. Ana Drev (Slo) 9

Posebni seštevek v superkombinaciji (2/3):

1. Maria Riesch (Nem) 145 točk
2. Lindsey Vonn (ZDA) 140
3. Elisabeth Görgl (Avt) 140
4. Tina Maze (Slo) 112
5. Nicole Hosp (Avt) 96
...
17. Maruša Ferk (Slo) 27

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.