Šport
31 ogledov

Mazejeva bo imela proste roke

tina maze sp 2015 Reuters
Najbolja slovenska smučarka vseh časov Tina Maze bo v četrtek razkrila načrte za svojo prihodnost. Tiskovno konferenco v Söldnu z zanimanjem pričakujejo tudi na Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Tina Maze, zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal, naj bi na tiskovni konferenci v Söldnu oznanila konec profesionalne kariere. Kje in kdaj se bo poslovila, še ni znano, neuradno pa se govori, da bo Mazejeva nastopila na domači tekmi za Zlato lisico v Mariboru ter bogato kariero sklenila na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, kjer bo branila naslov svetovne prvakinje v smuku.

Alpski smučarji morajo za nastop na tekmah svetovnega pokala pridobiti licenco Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki praviloma velja od 1. julija pa do 30. junija prihodnje leto.

V pravilniku krovne smučarske zveze je navedeno, da je lahko licenca omejena na specifično državo ali več specifičnih dogodkov, kar pomeni, da bo imela Mazejeva proste roke pri izbiri svoje poslednje tekme oziroma tekem.

''Predprijava tekmovalcev je že prej, dan pred tekmo pa se na sestanku vodij ekip lahko določi še kakšna sprememba. To je takrat, ko se potrjujejo startne vrste,'' je za Zurnal24.si povedal Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi na Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

''Tini dajmo možnost, da v četrtek pove, kar si želi povedati. Špekulirati ne želimo. Vsi čakamo, da bo Tina povedala, kaj si želi delati v prihodnosti. Ali se bo pojavila na startu ali bo nastopila na svetovnem prvenstvu, ne bi ugibali. Pravila so jasna. Na tekmo se lahko prijavi, starta prav tako. Vprašanje je, kakšen je status, kakšne so veleslalomske točke, itd. Tega je veliko, tako da ne bi špekulirali,'' so dodali na SZS.

Na vprašanje, ali se tekmovalci oziroma tekmovalke v teoriji lahko odločijo za nastop na poljubnih tekmah, pa je Trbovc odgovoril pritrdilno.

Sölden prizorišče prvega uspeha

Mazejeva si je za prizorišče tiskovne konference izbrala Sölden, kjer je pred 14 leti prišla do prve zmage v njeni karieri. Takrat je slavila v svoji paradni disciplini (veleslalom), v kateri je do danes zbrala že 14 zmag.

Komentarjev 1
  • izRODEk 22:57 19.oktober 2016.

    Recimo bobu Bob: Tina Maze ima še nedokončane pogodbe s sponzorji in se mora še toliko in toliko časa in na toliko in toliko prireditvah ter toliko in toliko časa v toliko in toliko medijih pojavljati. Zaradi tega mora biti ...prikaži več v smučariji še prisotna to sezono, potem pa lahko gre.Resnici na ljubo ima ženska katastrofalen karakter. Če bi jo znali umiriti, bi lahko nastopila lansko leto in brez težav konkurirala najboljšim. Ampak oni zmešani Italijan jo je naredil v delovni stroj, katerega poboža le, če zmaguje. Psihopat.Tina, oddelaj potem pa upam, da končno začneš živet še malo zase.