Šport
4 ogledov

Mazejeva do 10. zmage v karieri

1/14
Žurnal24 main
Tina Maze je v Trbižu na superkombinaciji dosegla svojo 10. zmago v karieri in prvo v tej disciplini. Druga je bila Lindsey Vonn in tretja Maria Riesch. Maruša Ferk je bila 17., Ana Kobal 34.
GALERIJA jubilejne 10. Tinine zmage.

Z novimi stotimi točkami pa se je Tina Maze prebila tudi na tretje mesto v skupnem seštevku pokala; zdaj ima 807 točk, na prvem in drugem pa sta z veliko prednostjo Riescheva (1576) in Vonnova (1400). Za Črnjanko je bila zmaga na Višarjah jubilejna deseta v svetovnem pokalu in prva v letošnji sezoni.

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze je na tekmi svetovnega pokala na Višarjah nad Trbižem osvojila prvo mesto v superkombinaciji. Mazejeva je imela peto izhodišče po smuku, po slalomu pa je napredovala na najvišjo stopničko. Druga je bila Američanka Lindsey Vonn (+ 0,18), tretja pa Nemka Maria Riesch (+ 0,55).

"Trbiž je bil skoraj kot moja domača tekma, je najbližje domu – glede na to, da je bila odpovedana Zlata lisica v Mariboru. Tu je bilo veliko mojih prijateljev in sorodnikov, prvič na tekmah svetovnega pokala pa je bil tudi moj pes, zlati prinašalec Mik. To je bila njegova prva tekma, prinesel mi je zlato kolajno in sem zelo zadovoljna. Za mano je res en lep dan," je povedala Mazejeva.

"Občutki so super. Po smuku sem bila kar razočarana zaradi starta, tako da sem poskušala vse nadoknaditi v slalomu. Težko se je bilo skoncentrirati, vidljivost je bila tudi čista tema. Vesela sem, da sem dobila to preizkušnjo ter pustila za sabo Lindsey in Mario, to je bil moj današnji veliki cilj. Super, zelo sem vesela," je v izteku proge zadovoljna razlagala zmagovalka. Doslej v svoji zbirki še ni imela prvega mesta v tej disciplini. Največ zmag, osem, ima v svoji paradni disciplini – veleslalomu, enkrat pa je na najvišjo stopničko stopila še na smukaški tekmi. Za Žurnal24 je dodala: "Sem veliko bolj sproščena kot na začetku sezone, kar močno vpliva na hitrost mojega smučanja."

Če pogledam na začetek sezone, ni bilo to to, kar sem si želela. Zdaj po SP mi gre zelo dobro, zelo sem sproščena in v takšnem stanju je super smučati.
Tina Maze

Mazejeva je v skupnem seštevku te discipline osvojila drugo mesto, mali kristalni globus je osvojila Vonnova. Po smukaški vožnji je v Trbižu vodila prav Američanka Vonnova, Mazejeva je na petem mestu zaostajala za 79 stotink. Nastopila je tudi Maruša Ferk, ki je bila 17., Ana Kobal pa 35.

Pred Tininim nastopom je prvo mesto zasedala Elisabeth Görgl, ki je s slalomom opravila zelo dobro. Toda Tina je smučala še bolje in največjo tekmico za bron v skupnem seštevku točk prehitela za kar 1,74 sekunde. Vse smučarke, ki so startale za našo – Anja Paerson, Maria Riesch in Lindsey Vonn –, so nato ob prihodu v cilj zasedle drugo mesto, kar je pomenilo, da se je Tina lahko veselila desete zmage na tekmah svetovnega pokala.

Po smukaškem delu preizkušnje je prvo mesto zasedala Lindsey Vonn, sledili pa sta ji Maria Riesch, ki je na progi prebila 0,42 sekunde dlje, in Anja Paerson, ki je zaostajala za 0,51 sekunde. Mazejeva je bila na petem mestu z zaostankom 0,79 sekunde. Dobro vožnjo je prikazala tudi Maruša Ferk, ki pa je po lestvici zdrsnila do 34. mesta, saj so jo prehitele tekmovalke za njo, ki so smučale ob nekoliko boljših pogojih. Tretja Slovenka na startu Ana Kobal je po smuku zasedala 42. mesto.

Višarje, superkombinacija:

1.Tina Maze (Slo) 2:13,54
2. Lindsey Vonn (ZDA) +0,18
3. Maria Riesch (Nem) +0,55
...
17. Maruša Ferk +3,59
...
34. Ana Kobal +7,14

Svetovni pokal, skupno (27)

 
1. Maria Riesch (Nem)          1576
2. Lindsey Vonn (ZDA)          1400
3. Tina Maze (Slo)              807
  ...
47. Maruša Ferk (Slo)            102
105. Ana Drev (Slo)                9


 Superkombinacija (3):

  1. Lindsey Vonn (ZDA)           220
  2. Tina Maze (Slo)              212
  3. Maria Riesch (Nem)           205
  ...
 18. Maruša Ferk (Slo)             41

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.