Šport
61 ogledov

Mazejeva favoritinja za zlato

tina maze sp beaver creek 2015 EPA
Tina Maze je prva favoritinja kombinacije na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, napovedujejo tekmice.

Tina Maze ne skriva želje, da ponovi izjemen podvig Norvežana Lasseja Kjusa, ki je leta 1999 prav v Beaver Creeku kot edini doslej na SP osvoji pet medalj in s tem stopničke na vseh posamičnih nastopih na enem prvenstvu.

"Toda poskušam ostajati skromna in realna. Vem, kakšne možnosti imam, da lahko osvojim vseh pet medalj. To ni samoumevno, potrebno je delati vrhunsko iz dneva v dan," je pred kombinacijskim nastopom pojasnila Mazejeva. Skupaj z Avstrijko Anno Fenninger je z zlatom in srebrom po dveh tekmah najboljša smučarka prvenstva.

Med tistimi, ki bodo Črnjanki želele prekrižati načrte, so Avstrijke Fenningerjeva, Hospova in Kathrin Zettel, Švicarka Lara Gut, Kanadčanka Marie-Michelle Gagnon, ki je zmagala na zadnji kombinaciji pred SP v Zauchenseeju ter Američanki Julia Mancuso in Lindsey Vonn. Slednja je v svetovnem pokalu doslej v kombinaciji zbrala dvanajst uvrstitev med prvo trojico; Mazejeva jih ima pet, med njimi tri zmage, Vonnova pa je slavila petkrat.

lindsey vonn sp vail beaver creek | Avtor: EPA EPA
Lindsey Vonn v zadnjih letih ne dosega tako dobrih slalomskih izidov kot v preteklosti, ko je v tej disciplini tudi po dvakrat zmagala in bila dvakrat druga. "Na prvih dveh tekmah mi ni uspelo, bila sem tretja in peta. Imam še dve priložnosti," je menila Vonnova.

"Tina Maze je v obeh disciplinah izjemna, zelo težko jo bo premagati. Na smuku je bila tu kot granata, tudi slalom zna zelo dobro odpeljati," je dejala Hospova. "Mislim, da lahko Tina tu premaga le samo sebe. Če ne bo naredila večje napake, nam preostane le boj za srebro in bron," je prepričana tudi Fenningerjeva. Podobno je izjavila tudi Zettlova: "V smuku gotovo ne bo imela velikega zaostanka, če ga bo sploh imela. V slalomu pa je tako dobra, da je brez napake nepremagljiva."

Gutovi zadnji trening

Poleg Mazejeve so na zadnjem treningu manjkale med drugimi Fenningerjeva, njena rojakinja Elisabeth Görgl, Vonnova in Mancusova. Najhitrejša je bila Lara Gut, druga je bila Američanka Laurenne Ross, tretja Hospova, med 23 tekmovalkami pa sta sledili Slovenki Ilka Štuhec in Vanja Brodnik. Ana Bucik je bila 18.

Tekma bo v ponedeljek s smukom ob 18. uri, slalom pa se bo začel ob 22.15 po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.