Šport
15 ogledov

Mazejeva na pogon antibiotikov

Tina Maze na sprejemu na Prešernovem trgu, kjer je po Massijevih besedah očitno Žurnal24 main
Andrea Massi je jezen, ker Tina Maze nima konkurenčnega dresa: "Imamo najmanjšo ekipo na svetovnem pokalu, ki pa dosega takšne rezultate." Ob tem pa se Tina z antibiotiki otepa nadležne bolezni.

Tina Maze je v soboto z drugim mestom v smuku osvojila 25. stopničke v karieri. Petek ji je prinesel drugo mesto v superkombinaciji, kljub bolezni, ki jo je napadla po sprejemu na Prešernovem trgu.

"Tina je že tri dni na antibiotikih, zbolela je po sprejemu v Ljubljani. Pomagal nam je zdravnik Italijanov, ker mi svojega nimamo. Zjutraj je imela popolnoma zamašena zgornja dihala, na srečo je nato lahko dihala. Vendar je v formi in njena želja je velika," je tegobe v dveh dneh dvakrat srebrne slovenske smučarske junakinje pojasnil vodja njene ekipe Andrea Massi.

Zaradi omenjenih okoliščin ste gotovo še posebej zadovoljni z vnovično uvrstitvijo na stopničke?
Zelo, zelo smo zadovoljni. Imamo najmanjšo ekipo na svetovnem pokalu, ki pa dosega takšne rezultate! Material, govorim o smučeh, je bil zelo konkurenčen. Serviser Alberto Corbellini je napravil super delo. V zgornjem delu, kjer je Kamerjeva zletela s proge, je trener Livio Magoni izbral zelo dobro linijo, ki smo jo v tistem trenutku imeli le mi. Te zavoje je Tina odpeljala odlično, malo ji je zmanjkalo do zmage. Fenomenalen rezultat. Pomemben pokazatelj je, da je v petek izredno dobro vozila na slalomu, tokrat na smuku. Ta projekt, ki se je ustavil z nekorektnim odhodom serviserja sredi sezone, ni bil tako absurden, kot nas je nekdo poskušal prepričati, Tina je konkurenčna povsod.

Görglovi, ki je na tretjem mestu, se je Tina v skupnem seštevku približala na 63 točk. Kakšne načrte imate v tem pogledu?
Tretje mesto je gotovo dosegljiv cilj, čeprav je Görglova tekmovalka, ki se bori za vsako točko, kot ste videli. Vredna je vsega spoštovanja, Tina pa je gotovo zelo samozavestna. V glavi ima, da vsako tekmo starta, kot bi bila svetovna prvakinja. Stvari z materialom so nam vzele ogromno časa – za kakšnega laika je videti hitro, da tekmovalec dobi novega serviserja. Komaj zdaj je Corbellini "resetiral“ smuči, okovje, vse, kar je potrebno za hitrejšo smučino.

"Resetiral" v smislu ponovno nastavil?
Nastavitve, robniki, poleg tega prav veliko informacij o smučeh ni imel, zato je zares vreden pohvale.

Torej se tudi na tem področju še skrivajo rezerve?
Moti nas še superveleslalom. Glede ostalih disciplin Alberto pravi, da smo v redu, glede Tine ima dober občutek. Rezerve so pri dresu. Glede te zadeve sem se skregal z odgovornim, to je bil tedaj Primož Ulaga. Dres je nekonkurenčen; na žalost imamo stotinke, ki so zdaj še bolj pomembne, tudi v dresu. Zadeva se vleče že od oktobra, prepozno smo dobili material. Ko sem takoj skupaj z Magonijem povedal, da ni konkurenčen, se je stvar vlekla. Ukrepal sem na svoj način, z drugim proizvajalcem, ampak sem bil na tem področju skritiziran. Ta zadeva nam povzroča težave.

Tina ima super mentaliteto. Nezadovoljna je bila in dejala: 'Spet sem druga.' Čeprav je tako minimalen zaostanek fenomenalen rezultat, glede na to, v kakšnem stanju smo bili po odhodu serviserja.
Andrea Massi
Kdo natančno je odgovoren, da dresi niso optimalni?
Poglejte, jaz ne kupujem dresov. V pogodbi imamo, da mora biti dres kunkurenčen. Oktobra sem povedal, da ni tako, a mi niso verjeli. Imamo meritve, vemo, kolikšno prepustnost ima. Ne gre za stvar proizvajalca, ampak za to, koliko se ukvarjaš s tem. Vse je bilo narejeno prepozno, zato zaradi začetka sezone nismo imeli več časa za testiranje.

Torej je za to odgovoren nekdo pri Smučarski zvezi Slovenije?
Ne vem, oktobra sem na svoj način skočil v zrak in vprašal, kdo je odgovoren. Takrat je bil Ulaga. Mi smo trije in smo odgovorni za Tino za vsak milimeter. Mene osebno ne zanima, kdo je kriv in kdo ne. Vem le, da je dres nekonkurenčen, saj sem ga znova izmeril.

Še napoved za superveleslalom. Boste startali na trojček stopničk?

Tina ima super mentaliteto. Nezadovoljna je bila in dejala: "Spet sem druga." Čeprav je tako minimalen zaostanek fenomenalen rezultat, glede na to, v kakšnem stanju smo bili po odhodu serviserja. Vem, da zna dobro odpeljati tudi superveleslalom. Morda se ji v nedeljo odpre tudi v tej disciplini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.