Šport
14 ogledov

Mazejeva s Pink Floydi v novo sezono

team to aMaze Saša Despot
Čez natanko 26 dni se bo s tradicionalno veleslalomsko premiero na ledeniku Rettenbach nad Söldnom začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Z visokimi cilji bo v sezono vstopila dvakratna olimpijska šampionka Tina Maze, ki je v najnovejšem zapisu na svojemu blogu poudarila, da je pripravljena na nove borbe. Mazejeva, ki je februarja domače ljubitelje alpskega smučanja navdušila z osvojenima zlatima kolajnama na olimpijskih igrah v Sočiju v veleslalomu in slalomu, je zapis na blogu, ta nosi datum 29. september, naslovila z zanimivim vprašanjem Zakaj me smučanje vsakič znova navduši?. Že iz tega vprašanja bi se dalo sklepati, da slovenska šampionka po napornih pripravah na snegu na južni polobli z obilico dobre volje pričakuje začetek novih tekmovalnih izzivov. Navdušenja polno pa je tudi razmišljanje o novi sezoni v nadaljevanju, v kateri, po tem ko je osvojila vse kar se v tem športu lahko osvoji, želi le še uživati.

Poetičen začetek sezone

"Ko se zaveš, da v trenutku, ko začne pihati okoli ušes, ne obstaja nič drugega, kot TI. Ko izpuhti vse, oziroma vsi. Ko ni prostora za kaj drugega. Kakor burja, ki sčisti naravo, kakor prah, ki ga odnese v daljavo. Kakor oveneli cvetovi ali gnili sadovi, ki jih odpihne z drevesa. Enostavno odletijo, izginejo, oziroma gredo drugam," je poetičen zapis začela najboljša slovenska alpska smučarka.

"Popolnoma osredotočena na svoje telo, misli in gibe. Kakšna navada mi je to postala, bom razumela šele kasneje, ampak dokler bom na štartu, bodo ti občutki z mano. Spoznanja, ki so plod dolge poti pa neizmerno cenim in čeprav so treningi težki, zadovoljstvo, ko odletijo težave oziroma vsakodnevne skrbi, prevlada. In pripravljena sem za nove borbe, spuste ... kolikor hitrejše, toliko večje! Večja hitrost, večji veter. Večji veter, večja čistoča. In verjetno je prava pesem ob tem trenutku ... Learning to fly - Pink Floyd. Vedno vaša Tina!"

Vrhunec sezone v ZDA

Črnjanka je lansko veleslalomsko premiero v Söldnu začela nekoliko zadržano z 18. mestom, zmagala je Švicarka Lara Gut. Na stopničke, s tretjim mestom, je skočila na slalomu v Leviju. A je veleslalomsko formo odlično tempirala prav za najpomembnejšo tekmovanje v sezoni, olimpijske igre. Enaintridesetletna Korošica bo tako söldensko uverturo prvič začela v vlogi veleslalomske olimpijske prvakinje.

Mazejeva je rekordno sezono 2012/2013, ki jo je kronala z osvojenim zmagoslavjem v skupnem seštevku svetovnega pokala, začela z zmagovalnem pohodom prav v Söldnu, kjer je trikrat stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra, v letih 2002, 2005 in 2012.

Vrhunec nove sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v ameriškem Vail/Beaver Creeku. Mazejeva ima s svetovnih prvenstev šest kolajn, štiri srebrne in dve zlati. Zlata je bila v veleslalomu leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu in v superveleslalomu leta 2013 v Schladmingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.