Šport
8 ogledov

Mazejeva tretja v St. Moritzu

Tina Maze
1/14
EPA
Tina Maze je bila odlična tretja na veleslalomu v St. Moritzu. Ana Drev je osvojila dobro 22. mesto. Slavila je Tessa Worley pred Tanjo Poutiainen. Ne spreglejte spodnje galerije, več sledi kmalu.

Tina Maze si je v St. Moritzu s tretjim mestom prismučala prve letošnje stopničke. Pred njo sta bili le zmagovalka, Francozinja Tessa Worley, ki je v veleslalomu zmagala drugič zapored, in Finka Tanja Poutiainen, s katero sta si po prvi vožnji delili tretje mesto. Črnjanka je tudi v drugi vožnji, ki se je zaradi slabih vremenskih razmer začela z enourno zamudo, prismučala skozi cilj kot tretja. Na startu pa sta bili še dve smučarki: druga Kathrin Hölzl in vodilna Viktoria Rebensburg. Prva je odstopila, druga pa je bila šele deseta in Mazejeva se je veselila tretjega mesta. Dobro se je odrezala tudi Ana Drev z 22. mestom (+2,71) , po prvi vožnji je bila celo 17.

"Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Imela sem tudi malo sreče, pravijo pa, da se plusi in minusi v karieri izenačijo. Druga vožnja je bila zelo zavita in proga uničena. Napaka se je zato hitro poznala na času. Kljub čakanju zaradi enourne preložitve tekme sem bila vesela, da sem v St. Moritzu znova lahko nastopila in ponovno osvojila stopničke," je za STA dejala Mazejeva.

Črnjanka je v prvi vožnji izvrstno unovčila dobre pogoje na progi – imela je številko pet –, ki jo je zakoličil njen trener Livio Magoni, in si priborila tretje mesto. Zaostala je za 47 stotink, tako kot Tanja Poutiainen. Vrh je bil s Hölzlovo in vodilno Rebensburgovo povsem nemški. Zelo dobro je odpeljala Ana Drev (številka 37), ki je bila skupaj z Laro Gut 17. (+1,72). Številko 61. je imela še debitantka Tina Robnik, ki je v cilj prismučala kot 53.

Sobota je bila za Slovenke vse prej kot prijeten dan, posebej za Marušo Ferk, ki je grdo padla na superveleslalomu, ki je bil sprva prekinjen, nato pa še odpovedan.

St. Moritz, slalom (Ž):

1. T. Worley (Fra) 2:10,70
2. T. Poutiainen (Fin) +0,01
3. T. Maze (Slo) +0,31

22. A. Drev (Slo) +2,71

53.  T. Robnik (Slo) +4,01


Skupno:
 1. M. Riesch (Nem) 526 točk
 2. L. Vonn (ZDA) 381
 3. T. Poutiainen (Fin) 276
 ...
 8. T. Maze (Slo)  219
 ...
59. M. Ferk (Slo)            21
...
69. A. Drev (Slo)                9
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.