Šport
14 ogledov

Mazejeva tudi v superkombinaciji

Si predstavljate, da bi Tina čez nekaj let za kolajne smučala na Kitajskem? (Fot Žurnal24 main
Tina Maze se je po drugem treningu smuka na SP v Garmischu skupaj s svojo ekipo odločila, da bo nastopila na petkovi superkombinaciji, kjer bo slovenske barve zastopala tudi Maruša Ferk.

V petek se bo ženska superkombinacija začela ob 10. uri, ko je na programu smuk, ob 14. pa bo še slalomski del tekme. "Na superkombinaciji bom nastopila, čeprav včeraj še nisem vedela, kako bo šlo danes. Če bi se počutila tako slabo, kot včeraj, bi gotovo imela še nekaj pomislekov, zakaj sploh nastopiti," je bila po drugem treningu smuka zadovoljna Tina Maze.

Prvi čas drugega treninga je presenetljivo dosegla Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted, ki je nedavno osvojila naslov svetovne mladinke prvakinje. Druga je bila Američanka Julia Mancuso (+0,59) tretja pa Italijanka Elena Fanchini (+1,07). Mazejeva je bila deveta (+1,77), Maruša Ferk pa 27. (+3,52). 

"Danes sem jaz napadala progo in ne ona mene, kot včeraj, ker sem bila bolj samozavestna. Včeraj sem od polovice proge naprej smučala neaktivno. V tem primeru se proga poigra s tabo in občutek gotovo ni bil prijeten. Proga je bila tokat tudi lepša, saj so jo malo zgladili in zadnja vratca prestavili, da ni več valovitega dela. Je pa zelo naporna proga in noge pečejo od polovice naprej, predvsem zaradi tresljajev, ki so najtežja točka Kandaharja," je smukaški trening opisala najboljša slovenska športnica lanskega leta.

Posebej uspešna je bila v zgornjem delu, saj je bila med najboljšimi, spodaj pa je izgubila okrog sekunde časa. "Zaradi včerajšnje napake spodaj danes nisem bila prepričana, kako se bo tam izšlo. Spodaj bi bila lahko bolj prepričana vase," je pojasnila Črnjanka in o današnjem jutranjem slalomskem treningu dodala: "Imela sem tudi trening slaloma, opravila sem dve vožnji in še čutim bolečine, a bistveno manj, kot v Zwieslu. Na superkombinaciji bo mogoče popraviti marsikaj, četudi smuk ne bo optimalen, saj bo slalom zelo težak in bodo prišle bolj v ospredje tekmovalke, ki imajo boljšo tehniko in jim ne ustrezajo zgolj ravninski deli."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ferkova je bila manj zadovoljna. "V smuku sem naredila nekaj več napak, kot včeraj, čeprav je čas boljši, vendar zaostanek večji, kar pa je edino, kar v kombinaciji v resnici šteje. Danes sem trenirala tudi slalom. Na to trdo podlago sem se že zelo dobro pripravila in upam, da bom imela dober dan ter da bom dosegla dober izid," si je zaželela Ferkova, ki je 30. januarja leta 2009 s tretjim mestom na slalomu v Garmischu osvojila svoje doslej edine stopničke.

Ameriška zvezdnica Lindsey Vonn je nastopila tik pred Mazejevo, vendar ne v tekmovalnem dresu, ampak dobesedno v turističnem slogu, v bundi in dolgih hlačah. Dosegla je 46. čas (+11,90). Vonnova se ni udeležila sredinega prvega treninga, ker je še vedno čutila posledice padca, zaradi katerega je utrpela lažji pretres možganov in se dolgo ni vedelo, če bo lahko na tem SP branila smukaški naslov. Nemka Maria Riesch, dvakratna olimpijska zmagovalka in vodilna v svetovnem pokalu, zaradi virusne gripe ni nastopila. Potem, ko se je dan prej le pognala s starta in presmučala ena vratca ter zaradi udeležbe na enem treningu zadostila pogojem za tekmo, je ostal njen nastop v superkombinaciji pod vprašanjem. Temperatura domačinke iz Garmischa je sicer ponoči padla z 39,8 stopinj Celzija na 38, pa je kljub infuziji še vedno preveč oslabela, da bi ji zdravniki dovolili nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.