Šport
61 ogledov

Mazejevi in Majdičevi priznanje SZS

Veliki kristalni globus je dosegljiv, pogumno pove Tina Maze. (Foto: Boštjan Tac Žurnal24 main
Predsednik SZS Tomaž Lovše je na Pokljuki podelil priznanja za minulo sezono. Največji pečat v pretekli sezoni sta pustili dobitnici olimpijskih kolajn, alpska smučarka Tina Maze in sm. tekačica Petra Majdič

Predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše je na Pokljuki podelil priznanja SZS za minulo sezono. Največji pečat v pretekli sezoni sta pustili dobitnici olimpijskih kolajn, alpska smučarka Tina Maze in smučarska tekačica Petra Majdič, ki sta prejeli kip bloškega smučarja za izjemne dosežke v sezoni 2009/10.

Na Pokljuki so se prvič na enem mestu ob uradnem zaključku sezone zbrali predstavniki vseh smučarskih panog, ki delujejo pod okriljem SZS. Hladno vreme na Rudnem polju je pozdravilo nekaj sto obiskovalcev, ki so po uvodnem pozdravu predsednika SZS Lovšeta prisostvovali podelitvi priznanj, kipov in plaket za minulo sezono.

Posebno priznanje Mednarodne smučarske zveze (FIS) za življenjsko delo na področju novinarstva v smučanju je prejel Jože Pogačnik, dolgoletni novinar časnika Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.