Šport
19 ogledov

Mazejevi niso napačno izmerili časa

Tina Maze se je na superveleslalomu čudila svojemu rezultatu. (Foto: Reuters) Reuters
Fis je na novinarski konferenci v Garmischu zavrnila možnost, da bi bili časi, ki so jih na svetovnem prvenstvu namerili alpskim smučarjem in smučarkam ter nato uradno objavili, napačni.

Doslej je bilo kar nekaj primerov, ko so se na zaslonih zapisali napačni podatki, tudi pri Tini Maze. Tina je bila v torek 11. na superveleslalomu, prvi disciplini prvenstva. Sprva so ji po prihodu pripisali in na zaslonih v ciljni areni objavili bistveno slabši čas. Šele po slabih desetih minutah so ga spremenili na 1:25,06; pred tem je bil dobre pol sekunde slabši.

"Vsi časi, ki so uradno objavljeni, so sto odstotno pravilni," je na novinarski konferenci zatrdil Francesco Cattaneo, manager Fisa za merjenje časa. Tudi pri času Švicarja Didierja Cucha, ki je bil srebrn na smuku, se je na zaslonu v cilju pojavila napaka. Ure se namreč sploh niso ustavile in so tekle naprej tudi, ko je bil Švicar že v cilju. Podobnih primerov je bilo še nekaj.

Organizatorji so krivdo za zaplete usmerili na elektronske naprave, ki jih je 'zmotil' glasni napovedovalec oziroma med seboj slabo umerjene naprave. "Težav s časom, ki so se pojavljale doslej, ne bo več," pa je zagotovil predsednik upravnega odbora organizacijskega komiteja SP, Peter Fischer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.