Šport
21 ogledov

Mazejevo in rise spremljalo 80 % ljudi

slovenija avstrija olimpijske igre soči hokej EPA
Zadnjo minuto torkove hokejske tekme med Slovenijo in Avstrijo, po kateri so se slovenski hokejisti uvrstili v četrtfinale olimpijskega turnirja, si je ogledalo kar 81 odstotkov ljudi, ki so takrat gledali televizijo.

Radiotelevizije Slovenija so sporočili še, da je drugo vožnjo ženskega veleslaloma gledalo 79 odstotkov ljudi, ki so bili takrat pred televizijo.

Slovenska šampionka Tina Maze je po prvi vožnji veleslaloma v Sočiju vodila in pesti zanjo je v povprečju stiskalo skoraj 356.000 gledalcev, ki so bili v času druge vožnje pred televizijskimi zasloni, kar je 18,3 odstotka vseh gledalcev. Tina ni razočarala in si je prismučala še drugo zlato odličje na teh olimpijskih igrah, ki so za Slovenijo najuspešnejše doslej.

Vrhunec gledanosti pa je dosegla zadnja minuta hokejske tekme med Slovenijo in Avstrijo, ko je drugi program Televizije Slovenija ob 11.11 spremljalo 19,5 odstotka oziroma 380.400 prebivalcev Slovenije. To pomeni 81 odstotkov ljudi, ki so takrat gledali televizijo. Risi so se na svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah uvrstili v četrtfinale, kjer pa so danes klonili proti Švedom.

Tretjina vseh slovenskih gledalcev televizije pa je v ponedeljek ob 20.03 gledala zaključek ekipne tekme smučarjev skakalcev. V številkah to pomeni 643.000 prebivalcev Slovenije in 68 odstotkov takratnih gledalcev televizije. V povprečju je drugo serijo skokov gledalo 557.300 ljudi oziroma 59 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.