Šport
104 ogledov

McDonald's in MOK se bosta razšla

MOK in organizator trdita, da vancouvrske igre potekajo brez težav. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Mednarodni olimpijski komite je danes sporočil konec svetovnega partnerstva z verigo ameriških restavracij s hitro prehrano, McDonald's, ki je bil eden največjih sponzorjev Moka.

Mok in McDonald's naj bi dosegla skupen dogovor o prenehanju svetovnega sodelovanja, so potrdili pri Moku in dodali, da je bila pobuda za prekinitev partnerstva na strani ameriške verige restavracij s hitro prehrano.

Glede finančnih pogojev ločitve sta obe strani dosegli dogovor, podrobnosti razhoda pa so zaupne narave, so še zapisali na spletni strani Moka.

Prenehanje McDonald'sovega tako imenovanega TOP-partnerstva z Mokom stopi v veljavo takoj, vendar pa bo McDonald's še naprej sponzor zimskih iger v Južni Koreji 2018, poleg tega bo imel, tako kot doslej na poletnih in zimskih olimpijskih igrah - svoje restavracije tako v olimpijskem športnem parku kot v olimpijski vasi za športnike.

Za zdaj imajo vsi preostali TOP-partnerji Moka veljavne pogodbe do leta 2020, med njimi Bridgestone, Panasonic in Toyota do konca 2024, Alibaba do konca 2028, Omega pa celo do konca leta 2032.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.