Šport
4 ogledov

McDonald's z ekskluzivno prodajo krompirčka

krompirček Shutterstock
McDonald's želi, da bi vsi obiskovalci olimpijskih iger (OI) jedli njihov krompirček in ne krompirček kogarkoli drugega.

Dokument, ki je "ušel" iz organizacijskega odbor OI, pojasnjuje, da je McDonald's glavni sponzor OI v Londonu leta 2012, zato hoče vsem drugim restavracijam prodajo krompirčka v času iger prepovedati. Gre za 800 restavracij, razpršenih po 40 prizoriščih, poroča Guardian.

Vendar v navodilih obstaja luknja. Vsi ti ponudniki hrane bodo namreč svoj krompirček lahko stregli v kombinaciji z ribo. Guardian navaja:

"Vendar bo embargo veljal na drugih področjih. To pomeni nič krompirčka s čimerkoli – razen z ribami kjerkoli drugje v parku, razen če bodo obiskovalci jedli v McDonald'su. V sredo gostinsko osebje v medijskem središču ni bilo pripravljeno tvegati. Gostje so se čudili, natakar pa je pojasnil: 'Ne smemo, ker ima McDonald's v lasti pravice.'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.