Šport
94 ogledov

McEnroe provocira Williamsovo

john mcenroe
Teniška legenda John McEnroe je znan po ostrem jeziku in dejstvu, da rad provocira.

Upokojeni ameriški teniški igralec je med promocijo svoje nove knjige z naslovom "But Seriously" dejal, da zelo spoštuje rojakinjo Sereno Williams, ampak da bi bila zmagovalka 23 turnirjev za grand slam med moškimi kvečjemu 700. igralka na svetovni lestvici.

McEnroe je 15 let za svojo prvo knjigo, mednarodnim bestsellerjem z naslovom "You Cannot Be Serious" oziroma Saj niste resni, izdal drugo knjigo z naslovom "But Seriously" oziroma Zdaj pa resno. Med promocijo knjige v Los Angelesu pa je poskrbel za dviganje prahu, saj je zmagovalko rekordnih 23 grand slamov in najuspešnejšo teniško igralko vseh časov označil za le 700. igralko v moški konkurenci.

"Da je najboljša igralka na svetu, ni dvoma. A če bi morala igrati skupaj z moškimi, to bi bila povsem druga zgodba," je dejal McEnroe za ameriški radio National Public. Zmagovalec sedmih turnirjev za veliki slam je dejal, da bi bilo najmočnejše orožje Williamsove v moški konkurenci njena železna volja oziroma čustvena stabilnost.

Serena Williams | Avtor: EPA EPA
"Prepričan sem, da bi Serena lahko premagala nekaj igralcev že samo zato, ker je psihično tako neverjetno močna. Njeni tekmeci bi klonili pod pritiskom, ona pa ima toliko izkušenj z največjih turnirjev, kot so Wimbledon, US Open itd., da bi jih znala unovčiti," meni McEnroe.

Williamsova je postala najstarejša zmagovalka grand slama, ko je leta 2015 osvojila Wimbledon pri 33 letih. Igralka iz Los Angelesa ima skupno 23 naslovov s turnirjev za veliki slam in 14 naslovov v dvojicah. Trenutno ne igra, ker s partnerjem Alexisom Ohanianom, s katerim sta par od leta 2015, pričakuje prvega otroka.

Ameriška igralka je bila januarja, ko je v Melbournu na odprtem prvenstvu Avstralije brez izgubljenega niza osvojila rekordni 23. naslov, že približno dva meseca noseča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.