Šport
13 ogledov

Med dvema ognjema

Gorazd Škof naj bi si še vedno želel stran, a mu v Celju ne pustijo. Žurnal24 main
Saga o odhodu Gorazda Škofa iz Celja Pivovarne Laško je dobila novo poglavje. V igri za prestop je Zagreb, a v Celju Škofa ne želijo izpustiti. Odločila naj bi arbitraža.
 
 

Če bo komisija odločila nam v prid, bomo z njim podpisali dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Bartol Kaleb

 
Saga o odhodu Gorazda Škofa iz Celja Pivovarne Laško je dobila novo poglavje. Po lanskem ponesrečenem dogovoru z Magdeburgom je zdaj v igri Zagreb , a Celje Škofa ne želi izpustiti. Hrvati upajo, da jih bo v to prisilila arbitražna komisija Evropske rokometne zveze (EHF). Ta bo odločitev, ali lahko Škof zapusti mesto grofov, sprejela v četrtek.

Celje želi igralca, ne denarja
Škof se je tako spet znašel med dvema ognjema. A zdaj na glas ne govori več, da želi oditi iz Celja, čeprav je to željo v preteklosti večkrat izrazil. "Trenutno vem le to, da sem še vedno član Celja," je dejal 31-letnik in dodal, da so pogovori o prestopu potekali aprila. Takrat so mu pivovarji dali jasno vedeti, da ne more oditi, saj ima z njimi podpisano še enoletno pogodbo. To je še enkrat ponovil celjski direktor Mijo Zorko : "Rokometaš je izrazil željo, da želi oditi. A ker ga pogodba še eno leto veže na Celje, o tem, da bi ga prodali, sploh nismo razmišljali. Sicer pa nas Zagrebčani sploh niso kontaktirali, zato naše stališče ostaja enako." Na naše vprašanje, ali ni bolje, da ga letos prodajo in dobijo še odškodnino, kot da naslednje leto odide kot prost igralec, je Zorko odgovoril: "Ne potrebujemo denarja, ampak igralca!"


Kdo bo v novi sezoni ploskal Gorazdu Škofu, bo odločila arbitražna komisija EHF. © Saša Despot

 
 
 

Ne potrebujemo denarja, ampak igralca!

Mijo Zorko

 
Direktor Zagreba Bartol Kaleb je potrdil, da se z vodstvom Celja niso pogovarjali o prestopu: "To je res, z njimi nismo imeli stika. Z vodstvom se je pogovarjal igralec, a žal ni bil uspešen." Zato so se Zagrebčani odločili za drugo pot. "V dogovoru s Škofom smo na EHF poslali zahtevo, naj arbitražna komisija preuči rokometaševo pogodbo s Celjem in sprejme odločitev, ali se lahko ta pogodba ob plačilu odškodnine prekine. Če bo komisija odločila nam v prid, bomo z njim podpisali dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto," je pojasnil Kaleb, ki verjame, da se bo to zgodilo, saj so na EHF poslali tudi štiri mnenja slovenskih in hrvaških odvetnikov: "Njihova tolmačenja so bila identična, in sicer, da se pogodba lahko prekine. V enem členu je namreč zapisano, da lahko rokometaš po sezoni 2007/08 odide v drug klub, če ta zanj plača odškodnino." Ta znaša 20.000 evrov, kar bi bila za Zagreb mala malica. Za največjega hrvaškega rokometnega zvezdnika Ivana Balića je namreč odštel kar 40-krat več, torej 800.000 evrov.

 

Preberite še ...

Balić, rokometni čarodej
Soigralcu dal kazen za prometni prekršek

V Zagrebu so torej prepričani, da bodo iz te bitke odšli kot zmagovalci. "V to verjamemo, ker smo že imeli podoben primer. Takrat smo bili mi v istem položaju kot Celje in smo izgubili našega Blaženka Lackovića," je še dejal Kaleb, ki odločitev arbitražne komisije pričakuje v četrtek. In če bo ta Škofu dala prosto pot? "O tem bom razmišljal, ko bo prišlo do tega," je povedal slovenski vratar, ki bi v hrvaškem glavnem mestu dobil tudi nekaj več cekinov kot v Celju. Pa tudi zagrebška ekipa je veliko ambicioznejša, kar potrjujejo imena, ki bodo branila zagrebške barve: Balić, Valčić, Džomba, Vori, Lazarov, Backović ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.