Šport
20 ogledov

Med grešniki leta 1998 tudi Pantani in Ullrich

Marco Pantani kolesarstvo EPA
Po raziskavah, ki jih je opravila protidopinška komisija francoskega senata, si je leta 1998 na kolesarski dirki po Franciji z dopingom pomagalo kar lepo število kolesarjev.

Ne samo zmagovalec, Italijan Marco Pantani, in drugouvrščeni Nemec Jan Ullrich, ampak še številni drugi kolesarji, ki so se lahko ponašali z izvrstnimi rezultati.

Tako so na seznamu grešnikov, ki so jih preiskovalci odkrili po pregledu naknadnih vzorcev krvi in urina, še dolgoletni sprinterski kralj Italijan Mario Cipollini, nekdanji zmagovalec Vuelte in dobitnik številnih majic ter etap na Touru in Giru, ter v letu 1998 tudi svetovni prvak v kronometru Abraham Olano, prav tako zmagovalec Vuelte in etape na dirki po Franciji.

"Sankcij ne bo. Mi smo uradniki in ne policisti," so dejali senatorji, ki v svojih poročilih niso mogli omenjati Slovenije, saj ta leta 1998 ni imela svojega predstavnika na Touru.

Seznam pozitivnih:

Andrea Tafi, Erik Zabel, Bo Hamburger (dvakrat), Laurent Jalabert, Marcos Serrano, Jens Heppner, Jeroen Blijlevens, Nicola Minali, Mario Cipollini, Fabio Sacchi, Eddy Mazzoleni, Jacky Durand, Abraham Olano, Laurent Desbiens, Marco Pantani, Manuel Beltran, Jan Ullrich (dvakrat), Kevin Livingston (dvakrat).

Sumljivi:

Ermanno Brignoli, Alain Turicchia, Pascal Chanteur, Frederic Moncassin, Bobby Julich, Roland Meier, Giuseppe Calcaterra, Stefano Zanini, Eddy Mazzoleni, Stephane Barthe, Stuart O'Grady, Axel Merckx.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.