Šport
29 ogledov

Med Igro prestolov izgubil svoj prestol

daniil kvjat max verstappen Profimedias
Prvič po menjavi sedežev med ekipama Red Bull in Toro Rosso sta se skupaj na tiskovni konferenci pojavila Daniil Kvjat in Max Verstappen.

Daniil Kvjat je po turbulentnem uvodu v letošnjo sezono, v kateri se je zapletel v dva različna incidenta s svojim predhodnikom Sebastianom Vettlom, ostal brez sedeža pri ekipi Red Bull.

Avstrijski velikan se je namreč odločil, da bo nepredvidljivega Rusa poslal nazaj v razvojno ekipo Toro Rosso, medtem ko bo njegovo mesto ob Danielu Ricciardu zasedel komaj 18-letni Max Verstappen. Sin nekdanjega dirkača F1 Josa Verstappna je priznal, da ga je odločitev Red Bulla šokirala, podobno presenečen pa je bil Kvjat, ki za selitev oziroma, če želite, degradacijo, ni prejel ustreznega pojasnila. Dirkača sta se pred peto dirko sezone za VN Španije skupaj pojavila na tiskovni konferenci, kjer sta spregovorila o odmevni rošadi.

''Po pravici povedano ni bilo nobene prave razlage. Če se šefi tako odločijo, potem se bo tako zgodilo. Povsem preprosto,'' je povedal Kvjat in dodal, da bo na odločitev ekipe odgovoril na stezi. ''Vedno sem govoril na stezi in nič se ne bo spremenilo. Poskušal bom podati kar se da glasen odgovor. Do konca je še 17 dirk. Vrnil sem se v Toro Rosso, kjer sem dirkal v sezoni 2014. Gre za ekipo, ki jo imam rad. V zadnjih dneh mi je izrekla toplo dobrodošlico in za to sem zelo hvaležen,'' je povedal Kvjat.

O podrobnostih ni želel

Ruski dirkač je novico o rošadi izvedel med gledanjem priljubljene televizijske serije Igra prestolov. ''Bil sem v Moskvi, ležal sem na kavču in gledal televizijo, ko je pozvonilo. 'Živjo, novico imam zate'. Pogovarjala sva se 20 minut. Želel sem si pojasnila. Izvedel sem nekaj zanimivih podrobnosti, ki jih bom zadržal zase. Poklical me je dr. Helmut Marko. Po koncu pogovora sem nadaljevanko pogledal do konca,'' je razkril Kvjat.

Hamilton izrazil dvom

O tvegani odločitvi Red Bulla je na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna v Španiji spregovoril tudi trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton. ''Red Bull je sprejel dobro odločitev, da je dal priložnost mlademu in nadarjenemu dirkaču, vendar se mora zaveda, da mladi dirkači potrebujejo čas. Napake se dogajajo. Da vzameš dirkača iz ekipe, kjer se dobro počuti, in ga posadiš v drugo, je težka odločitev,'' je povedal dirkač Mercedesa in dodal, da gre za fanta s svetlo prihodnostjo. 

Njegovemu mnenju se je pridružil tudi Fernando Alonso. ''Najpomembneje je, da bosta v F1 dirkala še veliko let, saj imata oba potencial, da postaneta svetovna prvaka,'' je pristavil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.