Šport
13 ogledov

Med seboj se bodo merili pari

Žurnal24 main
Z začetkom novega delovnega tedna se bo bera pokra na malih zaslonih še povečala, saj bodo te dni na TV postaji GSN, začeli predvajati reportažo s turnirja Doubles Poker Championship (DPC).

Sam turnir je bil sicer na sporedu že maja, na njem pa so se med seboj udarili nekateri najboljši svetovni profesionalci in sedaj bomo dobili priložnost, da vidimo, kako se znajdejo, ko morajo sodelovati med seboj.

Po oddajah High Stakes Poker in Aussie Millions so pri GSN ponovno poskrbeli za vse svoje ljubitelje pokra, saj na male ekrane prihaja oddaja Full Tilt Poker.net Doubles Poker Championship. Vsem, ki ste vajeni običajnega poročanja s turnirjev, pa ta oddaja že od samega začetka ne bo pustila spati, saj boste v njej videli tekmovalce igrati v parih, pri čemer oba igralca sodelujeta v vsaki igri, kljub temu da vsak od njiju nima svojih kart.

Turnir DPC je v svetu pokra namreč res pravi posebnež, saj ne le, da se ponaša s prijavnino, ki znaša astronomskih 100.000$ na par, temveč morata na njem, prav v vsaki igri sodelovati dva profesionalna pokeraša, ki sestavljata ekipo. Pri tem je prvi igralec zadolžen za vse dogajanje pred flopom in na turnu, medtem ko dogajanje na flopu in riverju pripade njegovemu sotekmovalcu. Ta koncept je bil sicer prvič preizkušen na lanskoletnem prvenstvu Caesars Cup, in ker je bil format turnirja tako nekaj posebnega, so se organizatorji odločili, da mu letos posvetijo kar svoj samostojen turnir.

Kot že rečeno, bomo v naslednjih tednih imeli priložnost videti, kako uspešno med seboj sodelujejo nekatera največja imena iz sveta pokra, ki so poleg zapestnic in priigranih milijonov poznana tudi po velikih egih trmi.

Ker je bil turnir Doubles Poker Championship tokrat organiziran prvič, so se organizatorji odločili, da k sodelovanju povabijo le 32 izbrancev, ki bodo svetu pokazali, kako se reči streže in tako bomo že ta teden dobili prve vtise o tem ali znajo igralci kot so Phil Ivey, Tom Dwan, Phil Hellmuth, Johnny Chan, David Benyamine, Annie Duke, Chris Ferguson, Gus Hansen in Jennifer Harman, sodelovati tudi s partnerji ali pa je vsak od njih raje svoje sreče kovač.

Uspešno sodelovanje je bilo tokrat vsekakor v njihovem interesu, saj je na zmagovalce čakal kar 1.000.000$ nagrade, kar je tako zajeten kupček zelencev, da se ga kljub vsem bogastvom, ki jih premorejo, verjetno nobeden od sodelujočih ne bi branil.

Celoten seznam nastopajočih je sicer sledeč:

David Benyamine, Andy Bloch, Johnny Chan, David Chiu, Allen Cunningham, Annie Duke, Tom Dwan, Antonio Esfandiari, Chris Ferguson, Phil Galfond, Phil Gordon, Tony G, Gus Hansen, Jennifer Harman, Phil Hellmuth, Phil Ivey, Phil Laak, Howard Lederer, Toto Leonidas, Andrew Lichtenberger, Erick Lindgren, Mike Matusow, Carlos Mortensen, Greg Mueller, Annette Obrestad, David Oppenheim, Vivek Rajkumar, Nick Schulman, Huckleberry Seed, Erik Seidel, Gavin Smith ter Justin Smith.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.