Šport
66 ogledov

Med snemanjem TV-oddaje umrli trije športniki

camille muffat
1/3
EPA
V nesreči med snemanjem resničnostne televizijske oddaje so življenje izgubili trije uspešni francoski športniki.

V argentinski provinci La Rioja sta med snemanjem resničnostne oddaje trčila dva helikopterja. V nesreči je umrlo deset ljudi - osem francoskih državljanov in dva argentinska pilota. 

"Očitno sta helikopterja trčila, medtem ko je potekalo snemanje resničnostne oddaje. Preživelih ni," je dejal tiskovni predstavnik province La Rioja Horacio Alarcon. Obenem je dodal, da so bile vremenske razmere dobre in da vzrok za nesrečo še ni znan. Do strmoglavljenja je prišlo približno 1000 kilometrov zahodno od Buenos Airesa ob vznožju Andov.

Na snemanju je sodelovalo več francoskih športnikov, trije so izgubili življenje. Med udeležencimi oddaje so bilii francoska plavalka Camille Muffat, trikratna dobitnica olimpijske kolajne, boksar Alexis Vastine, dobitnik bronaste kolajne leta 2008 v Pekingu, in jadralka Florence Arthaud. Na prizorišču je bil prisoten tudi nekdanji francoski nogometni reprezentant Sylvain Wiltord, ki pa v nesreči ni bil udeležen. Po prvih novicah o tragičnem dogodku se je odzval tudi francoski predsednik Francois Hollande. ''Nenadna smrt naših državljanov nas je globoko užalostila,'' je sporočil.

Ekipa je snemala resničnostno oddajo Dropped, ki jo predvaja televizijski program TF1. Gre za koncept oddaje, v kateri tekmovalci poskušajo sami poskrbeti za hrano in zatočišče ter preživeti v zahtevnih pogojih. Snemanje so zaradi nesreče prekinili. 

V družbi ALP (Adventure Line Productions), ki snema oddajo, so v današnji nesreči izgubili pet zaposlenih. Sicer pa to ni prvič, da je kak resničnostni šov, ki ga za TF1 snema ALP, terjal smrtne žrtve. Pred dvema letoma je tekmovalec v okviru avanturističnega šova v Kambodži doživel srčno kap. 25-letnik je zaradi kapi umrl, zdravnik, ki ga je obravnaval, pa je zaradi očitkov o prepoznem ukrepanju kasneje storil samomor.

Že prej, leta 2009, pa je zaradi srčne kapi v bolgarski različici oddaje Boj za preživetje na Filipinih umrl tudi 53-letni tekmovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.