Šport
27 ogledov

Medalja je ostala neizpolnjena želja

jure balažič Saša Despot
Reprezentančni krst na uradnih tekmah je na letošnjem EuroBasketu uspešno preživel Jure Balažič. Izkušeni krilni center je bil po zadnji tekmi hvaležen navijačem, ki so slovenski reprezentanci stali ob strani v dobrem in slabem.

Po tekmi z Ukrajino so vas gledalci pospremili z bučnim aplavzom.

Ste pričakovali takšen odziv?

Najlepše se zahvaljujem najboljšim navijačem na svetu, ki so na tem evropskem prvenstvu ustvarili izjemno vzdušje. Sicer nismo izpolnili naših skritih želja in osvojili medalje, vendar so navijači ostali z nami do konca.

Se je bilo težko motivirati za zadnjo tekmo?

Od navijačev smo se želeli posloviti z zmago in tako je bil prisoten določen pritisk. Nismo si želeli privoščiti podobnega kiksa kot proti Poljski in Finski. Že pred tekmo sem slišal, da bo dvorana polna in lahko se le še enkrat zahvalim vsem, ki so prišli.

Kako ste se spopadli z vsem tem medijskim in navijaškim cirkusom v minulih tednih?

To je bila povsem nova izkušnja. Kot klubski košarkar si pač omejen na domače okolje, v reprezentančnem dresu pa te navijači spodbujajo po celi državi. Navdušeno so nas pozdravljali na vsakem koraku. To je poseben občutek, ki poplača vse dolge tedne trdega dela.

Boste nosili slovenski dres tudi na svetovnem prvenstvu prihodnje leto?

O tem je še prezgodaj govoriti, a lahko povem, da bom na razpolago selektorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.