Šport
2 ogledov

Medic in Mizzi ostala praznih rok

Nenad Medic (Foto: pokerpages.com) Žurnal24 main
To je pregled dogajanja na WSOP 2010, in sicer na 16. dan. Nenad Medic in Sorel Mizzi ostala praznih rok, na turnirju v Omahi pa vodi Eugene Katchalov.

Dan je postregel s celim kupom presenečenj, saj sta kljub temu, da sta se v zadnji dan svojih turnirjev z največ žetoni podajala tako Nenad Medic kot tudi Sorel Mizzi, na koncu oba ostala praznih rok, zapestnici pa sta končali na zapestjih Johna Barcha in Richarda Ashbyja. Poleg zaključka teh dveh turnirjev smo danes videli veliko zanimivega dogajanja tudi na ženskem turnirju, kjer nas jutri čaka le še finalna miza, blizu končni odločitvi pa smo tudi že na Turnirju #23, kjer je v igri za zapestnico še 12 igralcev.

Turnir #20: 1.500$ Pot-Limit Omaha
Potem ko mu je že na 2 WSOP turnirjih le malo zmanjkalo do osvojitve svoje prve zapestnice, je Johnu "Tex" Barchu ta dosežek končno uspel danes, ko je že takoj po začetku dneva prevzel vajeti igre v svoje roke in jih nato ni izpustil vse do konca turnirja.

Čeprav je pred začetkom dneva najbolje kazalo Medicu, se je slednji na koncu moral zadovoljiti z osvojenim 4. mestom, medtem ko sta se za zapestnico in pripadajočo nagrado v višini 256.919 $ udarila Barch in Klinghammer Thibaut.

Thibaut se je večino dneva dobro upiral igralcem z več žetoni od njega, a je v heads-up delu turnirja kapituliral že v prvi igri, ko je na turnu {J-Clubs}{A-Hearts}{7-Hearts}{10-Clubs} vse svoje žetone spravil v igro z {10-Hearts}{8-Hearts}{7-Clubs}{2-Spades}. Barch je njegovo stavo izenačil z {J-Spades}{7-Spades}{8-Clubs}{2-Diamonds} in njegova višja dva para sta po tem, ko je na mizi pristala še karta {Q-Spades}, zadoščala za skupno zmago.

Turnir #21: 1.500$ Seven-Card Stud

Na tem turnirju so bile še pred začetkom igre vse oči uprte v Sorela Mizzija, ki je prišel na finalko z veliko prednostjo pred zasledovalci, a se je podobno kot Medic tudi Mizzi dokaj hitro "razstrelil" in turnir končal na 6. mestu (22.235 $), medtem ko je na koncu do WSOP zapestnice in 140.467 $ nagrade prišel Richard Ashby.

Ashby se je na koncu za zapestnico pomeril s Christine Pietsch, do zmage pa je prišel šele po skoraj dveurnem heads-up obračunu. V zadnji igri je Ashbyju uspelo sestaviti dva para (kraljice in sedmice), Pietscheva pa ni premogla nič večjega od para desetk in se je tako na sploh svojem prvem WSOP-turnirju morala na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom.

Turnir #22: 1.000$ No-Limit Hold’em Ladies Championship

Za drugi dan tega turnirja se je v Amazon Room vrnilo 136 žensk, od katerih pa jih je drugi igralni dan z žetoni končalo le 9, na čelu katerih bo finalko iz najboljšega izhodišča začela Sidsel Boesen, ki je v dveh dneh zbrala skoraj 800 tisoč žetonov.

Vodilna Boesenova je poskrbela tudi za zadnjo izločitev dneva, ko je najprej pred flopom višala na 27 tisoč, nato pa s {5-Spades}{4-Spades} izenačila all-in Ronit Chamani, ki je držala v rokah {A-Spades}{10-Spades}. Slednja je na flopu {6-Clubs}{K-Clubs}{A-Diamonds} že začela slaviti svojo zmago, ko sta na mizi pristali še skupni karti {5-Clubs} in {5-Hearts}, ki sta tehtnico prevesili na stran vodilne igralke, Chamanijevo pa prikrajšali za nastop na finalni mizi turnirja.

Turnir #23: 2.500$ Limit Hold'em 6-Handed
Tudi na tem turnirju smo bili danes priča pravemu "masakru", saj je od 384 igralcev, ki so začeli drugi dan, tega uspešno končalo le 12 junakov, med katerimi se je najbolj izkazal Al "Sugar Bear" Barbieri, ki mu je uspelo v teh dveh dneh igre zbrati kar 415 tisoč žetonov in bo tako v zadnji dan turnirja vstopil z občutno prednostjo pred zasledovalci.

Podobno kot vodilna na ženskem turnirju je tudi Barbieri poskrbel za zadnjo izločitev dneva, potem ko je s {7-Diamonds}{6-Diamonds} pred flopom najprej višal, nato pa izenačil višanje s strani Danielssona, ki je v rokah držal par desetk. Flop {10-Clubs}{9-Clubs}{8-Diamonds} je praktično zagotovil, da bodo v igri končali vsi njuni preostali žetoni, kar se je res zgodilo, potem pa, ko Danielsson ni uspel sestaviti pokra desetk ali pa vsaj full housa, se je zadnje zmage dneva lahko začel veseliti Barbieri.

Čeprav so danes na turnirju nastopili tudi asi, kot so Joe Sebok, Mike "GoLeafsGoEh" Leah, Erik Cajelais, Andy Bloch, Annie Duke, J.C. Tran, Bertrand "ElkY" Grospellier in Vitaly Lunkin, pa se niti enemu od njih na koncu ni uspelo prebiti v zadnji dan turnirja.

Turnir #24: 1.000$ No-Limit Hold’em
Danes je bil na sporedu tudi DAN 1A že tretjega letošnjega NL Hold'em turnirja s prijavnino le 1.000$, ki je v Rio vnovič privabil celo množico igralcev. Od 1.931, ki so dan začeli, pa jih je prvi dan uspelo preživeti le 290.

Med srečneži, ki bodo lahko zaigrali tudi v drugem dnevu turnirja, pa so med drugim tudi Arnaud Mattern, Veronica Dabul, Alex Jacob in Jim McManus, vendar se jim bo jutri zagotovo pridružilo še kakšno veliko ime iz sveta pokra, saj organizatorji napovedujejo, da naj bi tudi v DNEVU 1B nastopilo okrog 2.000 igralcev.

Turnir #25: 10.000$ Omaha Hi-Low Championship
V senci vsega dogajanja se je danes začel tudi Turnir #25: 10.000$ Omaha Hi-Low Championship, ki je za mize pritegnil 212 igralcev s sanjami o osvojitvi WSOP-zapestnice in pripadajočih 488.237 $ nagrade.

Na turnirju, polnem zvezd, se je prvi dan najbolje odrezal Eugene Katchalov, ki mu je danes uspelo zbrati nekaj več kot 123 tisoč žetonov, v naslednji dan turnirja pa se je uspelo prebiti tudi zvezdnikom, kot so David Benyamine, Sammy Farha, Alexander Kostritsyn, George Danzer, Vladamir Shchemelev, Jeffrey Lisandro, Brock Parker in Phil Hellmuth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.