Šport
12 ogledov

Medvedi končno padli v Tivoliju

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Hokejisti Tilie Olimpije so prišli do prve zmage v drugem delu lige Ebel, v Tivoliju so prvič premagali Medveščak (5:3), odkar Zagrebčani nastopajo v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Acroni Jesenice nemočne na gostovanju pri Orlih iz Znojma (1:4).

Ljubljančani v drugem delu razširjenega avstrijskega prvenstva še niso dosegli nobene točke, saj so izgubili uvodni gostovanji. Tokrat jih je čakala prva domača tekma, naloga pa ni bila prav nič lahka. Na drugi strani je bil Medveščak, ekipa, ki od svojega prihoda v ligo Ebel na ljubljanskem ledu še ni izgubila.

Začetek je bil za domače slab, pa ne zaradi rezultata, temveč poškodbe Igorja Cvetka. Branilec domačih je po naletu Daria Kostovića že v drugi minuti obležal na ledu in so ga na nosilih prepeljali v bolnišnico. Petminutno kazen Zagrebčanov je nato izkoristil Petr Šachl, ki je po lepem prodoru zatresel mrežo Roberta Kristana. A sredi tretjine je bil izid znova izenačen, prvi zagrebški gol je dosegel stari znanec domačih navijačev, nekdanji ljubljenec Tivolija Frank Banham. Po novi natančni akciji domačih je bilo v 15. minuti 2:1, po podaji Šachla je iz bližine zadel Boštjan Goličič. Spet pa je bilo veselje kratko, kajti gostje so v trenutkih številčne premoči hitro spet izenačili.

Nadaljevanje je bilo za domače boljše. Najprej so sicer zapravili prednost igralca več, nato pa je John Hughes spretno našel pot ploščku v nebranjeno mrežo, ko je zagrebški vratar Kristan zadrsal iz vrat. Brez dela ni bil niti domači vratar Jean Phillipe Lamoureux, a se je izkazal z nekaj dobrimi obrambami, predvsem ob strelu Banhama iz neposredne bližine v 33. minuti. Tri minute pozneje so domači vodstvo povišali, strelec pa je bil Miha Verlič, ki je z močnim strelom po sredini gola ugnal Kristana.

Še bližje so bili prvi zmagi proti Medveščaku po šestih minutah druge tretjine, ko je terensko premoč domačih z zadetkom kronal Domen Vedlin, plošček pa je ušel v mrežo tokrat ne najbolje razpoloženemu Kristanu. Dogajanje so igralci popestrili še z dvema pretepoma, pri domačih je bil v glavni vlogi Boštjan Groznik, gostje pa se še niso predali in so v 52. minuti znižali na 3:5. Lamoureux je pet minut pred koncem ubranil poskus Dominika Kaaneta, ko sta bila po napaki domače obrambe povsem sama pred golom dva igralca gostov. A ob številčni prednosti je nato zadel Scott Hotham. Medveščak je sicer le osem sekund zatem spet zadel, kar pa ni bilo dovolj za preobrat.

V naslednjem kolu bodo zeleno-beli v nedeljo gostili Red Bull Salzburg.

Jeseničani popustili v zadnji tretjini

Jeseniški hokejisti so se v preteklem tednu bolj kot s tekmami ukvarjali s tem, ali bo njihov klub sploh preživel burne čase. Potem ko so ves prejšnji konec tedna potekala pogajanja o nadaljevanju nastopanja v ligi Ebel in je vodstvo kluba brez zdaj že nekdanjega predsednika Slavka Kanalca igralcem zagotovilo, da bo poravnalo zaostale finančne obveznosti, so se železarji danes odpravili na Češko k novincu v ligi, s katerim so v rednem delu sezone izgubili vse medsebojne tekme.

Še za kanček bolj oslabljeni, v ekipi že teden dni ni več nekdanjega kapetana Andreja Tavžlja in vratarja Gašperja Krošlja, so se slovenski prvaki v prvi polovici tekme dobro upirali domačim hokejistom. Enakovredni so bili po strelih na gol, redke priložnosti pa so na obeh straneh ostale neizkoriščene.

Šele začetek druge tretjine je prinesel prvi zadetek, prvi pa je moral po plošček v mrežo po napadih rojakov jeseniški vratar Michal Fikrt, premagal ga je Jan Šeda. Jeseničani pa so na polovici tekme izkoristili kazni na strani domačih, ko sta bila v razmaku pol minute na klopi za kaznovane dva hokejista, premoč 5-3 pa je v zadetek spremenil Antti Pusa.

Pred zadnjo tretjino so imeli tako Jeseničani še možnosti za presenečenje, toda domači so nato hitro pritisnili in Aleš Stanek je povišal na 2:1 že po dobrih dveh minutah. Dokončno pa je upe na preobrat Jeseničanov pokopal Adam Havlik z zadetkom deset minut pred koncem. Domači pa so minuto in pol pred koncem le še potrdili zmago.

Jeseničani bodo boj v skupini od sedmega do 11. mesta, ki bo najboljšima ekipama prinesla vozovnici za končnico, nadaljevali v nedeljo, ko bodo v domači Podmežakli igrali z Beljakom.

Liga Ebel, 47. kolo:

Za uvrstitev od prvega do šestega mesta:

Tilia Olimpija : Medveščak 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Sachl (5), Goličič (15), Hughes (24), Verlic (36), Vedlin (47); Banham (12), Siddall (16), Day (52)

Linz : Red Bull Salzburg 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)

Sapa Fehervar : KAC Celovec 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)











Za uvrstitev od sedmega do 11. mesta:


Orli Znojmo : Acroni Jesenice 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Seda (24), Stanek (43), Havlik (50), Lattner (59); Pusa (30)

VSV Beljak : Dunaj 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gradec je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.