Šport
16 ogledov

Medvedi lomastili po Newarku: šestica!

Shawn Thornton  Daniel Paille boston bruins Reuters
Boston Bruins, zadnji prvaki v severnoameriški hokejski ligi NHL, so v gosteh visoko premagali New Jersey Devils s 6:1. Na sporedu so bile še tri tekme: Montreal je na krilih štirikratnega strelca Larsa Ellerja ugnal Winnipeg s 7:3, San Jose je bil boljši od Anaheima s 3:1, Vancouver pa je premagal Minnesoto s 3:0.

V Newarku sta najbolj prepričljivo predstavo pri kosmatincih prikazala Patrice Bergeron, ki je dosegel dva gola, in vratar Tim Thomas, ki je za branilce prvega mesta v Stanleyjevem pokalu zbral 30 obramb. Za Boston so zadeli še Gregory Campbell, Nathan Horton, David Krejči in Shawn Thornton, za vrage pa je edini gol zabil David Clarkson.

Vancouver Canucks, letošnji osmoljenci v finalu Stanleyjevega pokala, so na domačem ledu zanesljivo premagali Minnesoto Wild. Osrednja osebnost dvoboja je bil vratar Roberto Luongo, ki je odigral jubilejno 700. tekmo v NHL in 57. v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno. Ta podvig mu je v tej sezoni uspel že drugič, obakrat pa je bil nepremagan proti Minnesoti. Za gostitelje so gole dosegli Daniel Sedin, Alex Burrows in Manny Malhotra.

Montreal se je na domačem ledu poigral z Winnipegom, blestel pa je Lars Eller, ki je štirim golom dodal še asistenco. Izkazal se je tudi Travis Moen s tremi podajami, poleg izjemno razpoloženega Ellerja pa so gole dosegli še Josh Gorges, Tomaš Kaberle in Michael Cammalleri. Za goste so zadeli Tim Stapleton, Blake Wheeler in Andrew Ladd.

San Jose je slavil v Anaheimu. Gostitelji so povedli z golom Coreyja Perryja, v drugi tretjini sta v razmiku 27 sekund dva gola dosegla Brad Winchester in Benn Ferriero, zadnji žebelj v domačo krsto pa je v zadnjem delu tekme zabil Joe Pavelski.

Los Angeles, moštvo slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, se bo v petek na domačem ledu pomeril s Phoenixom.

Liga NHL, rezultati:

New Jersey Devils : Boston Bruins 1:6
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 7:3
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 1:3
Vancouver Canucks : Minnesota Wild 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.