Šport
2329 ogledov

Odkrito lagal, a prepričal nikogar: "Ne, ne, gledal sem noht"

Print Screen
Nekdanji prvi igralec sveta Danil Medvedjev se je na turnirju v Parizu spet prepiral z gledalci.

Ruski tenisač Danil Medvedjev se je na zadnjem mastersu sezone v Parizu poslovil že v drugem krogu, kjer ga je po maratonskem boju izločil Bolgar Grigor Dimitrov.

Medvedjev, nekoč že zmagovalec prestižnega mastersa v dvorani Bercy, je sicer uspel ubraniti kar šest zaključnih žogic nasprotniku, preden je v podaljšani igri tretjega niza vendarle moral priznati premoč.

Medvedjev | Avtor: Epa Epa

Ruski tenišiki as se je med triurnim dvobojem, ki so ga zaznamovale številne kvalitetne izmenjave in boj do zadnjih atomov moči, zapletel v nepotrebno obračunavavanje z gledalci. Ko so ga ti izžvižgali zaradi lomljenja loparja, si je Rus s prstom prekril usta in jih na ta način poskušal utišati. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je s tem naredil več škode kot koristi.

Ker so se provokacije stopnjevale, je Medvedjev v nekem trenutku celo grozil, da z dvobojem ne bo nadaljeval, dokler se hrup ne bo polegel. Vmes mu je glavni sodnik izrekel še opozorilo zaradi prekoračitve dovoljenega časa.

Napetost je vrhunec dosegla kmalu po zadnji odigrani točki, ko je Medvedjev med sprehodom z igrišča množici pokazal sredinec pod pretvezo, da si zgolj ogleduje svoj prst.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Pri tem je vztrajal tudi na novinarski konferenci, kjer je odločno zanikal kazanje sredinca, čeprav je s posnetka zelo jasno razvidno, kakšen je bil njegov namen.

"Razbil sem lopar, oni pa so me izžvižgali. Nič takega. Tukaj ne vidim problema. Ko sem želel spet servirati, so še vedno žvižgali, čeprav tega ne bi smeli. Vsesno sem serviral. Sodnik je vmes nekaj govoril, zato Grigor ni bil pripravljen. Ok, se zgodi, ampak spet so žvižgali meni, zato nisem želel igrati. Rekel sem, da ne bom igral, dokler bodo žvižgali. Toda množica v Bercyju ne zna nehati. Ko sem dobil opozorilo, sem se vprašal, ali res želim biti diskvalificiran? Ne, zato sem igral naprej."

Kar zadeva kazanje sredinca, pa je Medvedjev porogljivo dejal: "Ne, nisem. Samo gledal sem svoje nohte. Res, res, nič drugega. Zakaj bi bil tako nespoštljiv do gledalcev v Bercyju?"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.