Šport
7193 ogledov

Medvedjev sporočil slabo novico

Medvedjev Epa
Nekdanji prvi igralec sveta Danil Medvedjev je zaradi poškodbe odpovedal nastop na turnirju v Dohi.

Tretji teniški igralec sveta Rus Danil Medvedjev, finalist turnirja za veliki slam v Avstraliji, je zaradi utrujenosti in poškodbe stopala odpovedal nastop na turnirju ATP serije 250 v Dohi, ki se bo začel prihodnji teden, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Osemindvajsetletni Moskovčan, ki živi v Monte Carlu, je lani zmagal na turnirju v Katarju, ko je v finalu z dvakrat 6:4 premagal Britanca Andyja Murrayja.

Medvedjev je iz istega razloga izpustil turnir ATP serije 500 v Rotterdamu, kjer bi prav tako moral braniti lanski naslov.

"Na žalost letos v Dohi ne morem braniti naslova. Še vedno nisem stoodstotno pripravljen na tekmovanje," je na Instagramu sporočil teniški igralec.

Poleg Medvjedeva sta nastop v Dohi že odpovedala Španec Rafael Nadal, ki prav tako okreva po poškodbi, in prvouvrščeni hrvaški teniški igralec Borna Ćorić.

Medvedjev je zelo dobro odprl sezono. Na prvem od štirih turnirjev za grand slam v sezoni se je prebil vse do finala. A je še v tretjem finalu turnirja v Melbournu ostal brez prve lovorike na odprtem prvenstvu Avstralije. Boljši od Rusa je bil Italijan Jannik Sinner, ki je Medvedjeva ugnal po preobratu s 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 po treh urah in 46 minutah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.