Šport
4 ogledov

Medveščak izgubil za "zeleno mizo"

Robert Kristan je imel v Zagrebu novo odlično sezono. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Hokejisti zagrebškega Medveščaka so za "zeleno mizo" izgubili srečanje proti KAC-u, ki so ga sicer dobili s 5:4, ker njihov vratar Mato Tomljanović ni bil registriran in ni imel pravice nastopa.

Komisija za prijave igralcev pri Avstrijski hokejski zvezi je razveljavila rezultat tekme prejšnjega kola lige Ebel med Medveščakom in KAC-om, ki so jo s 5:4 dobili Zagrebčani, in srečanje registrirala z izidom 0:5. Razlog za to je igranje novega vratarja medvedov Mata Tomljanovića, ki še ni bil registriran in ni imel pravice nastopa. Zanimivo je, da se ekipa iz Celovca po tekmi ni pritožila.

"Čeprav so nas kaznovali, nam zmage ne morejo odvzeti. Mi bomo še vedno moralni zmagovalci tekme, naš 18-letni vratar pa heroj naše dvorane. Za nas je ta odločitev nerazumljiva, saj smo vso dokumentacijo uredili pravočasno, a je niso sprejeli, ker je nedelja za Avstrijce dela prost dan. Mi smo prepričani, da smo vse storili po pravilih Mednarodne hokejske zveze, ki je potrdila, da je ligi dostavila dokumente, a z zamudo. Na odločitev se ne moremo pritožiti, točke smo na žalost izgubili, tekme pa ne," je s porazom za "zeleno mizo" razočaran direktor Medveščaka Marko Antonio Belinić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.