Šport
1 ogledov

Medveščak le še korak za Olimpijo

V šestih medsebojnih srečanjih je Medveščak Salzburg ugnal le enkrat. (Foto: 24s Žurnal24 main
Hokejisti Medveščaka z gostovanjem v Salzburgu v svoji prvi sezoni začenjajo polfinale lige Ebel. Kljub vlogi avtsajderja Zagrebčani pokajo od optimizma.

"Da, imajo največ denarja, najbolj plačane hokejiste in boljše rezultate od nas. So najboljši v ligi? Seveda ne. Mi smo najboljši," pred prvo polfinalno tekmo proti Salzburgu pravi Medveščakov zvezdnik Joel Prpić.

Medvedi so imeli pred prvim obračunom dva dni odmora, a vseeno odlično razpoloženi potujejo v Avstrijo, z zmago v polfinalu pa bi izenačili dosežek Olimpije, ki se je v svoji premierni sezoni v ligi Ebel uvrstila v finale.

"Na začetku sezone smo se težko kosali s Salzburgom. Izgubili smo z 9:3, a smo zdaj veliko močnejši. Od vseh polfinalistov smo v najboljši formi," je optimističen Prpić. Največje zasluge za vzpon forme moštva hrvaški mediji in igralci pripisujejo trenerju Tedu Satorju. "Odlično je tempiral formo. Ključne igralce je uspel na nekaterih manj pomembnih tekmah spočiti," dodaja Prpić, ki ni pozabil na izjemne četrtfinalne predstave mladega slovenskega vratarja Gašperja Krošlja, ki je v golu zamenjal rojaka Roberta Kristana. 23-letni Krošelj, ki je proti Gradcu nekajkrat ubranil nemogoče strele, pred nadaljevanjem pravi: "Mislim, da nas bodo tako kot hokejsiti Gradca tudi Salzburžani podcenjevali. To je za nas velika priložnost. Doma so zastrašujoče močni, vendar pa jih bomo presenetili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.