Šport
12 ogledov

Mehičani zavili vrat petelinom

1/21
Žurnal24 main
Mehiška reprezentanca je v 2. kolu skupine A z 2:0 premagala Francoze. Zadetka sta dosegla Javier Hernandez in Cuauhtemoc Blanco. "Presrečen sem! Ta gol je za vso Mehiko," je dejal Hernandez.

Veselje Mehičanov in žalost nogometašev Francije. Poglejte v dodani galeriji.

Srečanje med Francijo, pri kateri je Thierry Henry obsedel na klopi, in Mehiko je bilo nabito z energijo, prepolno ritma, strelov in priložnosti. Tako na eni kot drugi strani, vsi streli pa so švigali mimo vrat ali sta jih zanesljivo lovila vratarja. Takšni prizori so se ponavljali vse do 64. minute, ko je v akcijo krenil mehiški rezervist Javier Hernandez. Francozi so zahtevali prepovedan položaj, sodniki so obnemeli, Hernandez pa je popolnoma sam pritekel pred Huga Llorisa in žogo brez težav spravil za njegov hrbet. Francoski selektor Raymond Domenech je zavlačeval s pošiljanjem Henryja v igro, medtem pa so Mehičani izsilili enajstmetrovko, ki jo je v gol pretvoril prekaljeni 37-letni Cuauhtemoc Blanco.

"Presrečen sem! Ta gol je za vso Mehiko," čustev ni skrival Hernandez. "Ole!, Ole!" je še dolgo po tekmi odmevalo na tribunah v Polokwaneju. "Tisti, ki bo zadel prvi, bo zmagal, sem si rekel pred tekmo. Gol nas je pomoril. Vedno igramo napadalno, saj si želimo zadeti. Igramo tvegan nogomet," je tvegan ključ za zmago izpostavljal selektor Javier Aguirre.

"Sem brez besed. To je za vse tiste, ki so verjali v nas, veliko razočaranje," je bilo nekaj redkih besed, ki jih je po porazu izustil selektor Domenech, ki bo znova na tnalu francoskih novinarjev in javnosti. "Ostaja še ena tekma. Igrali bomo za ponos in upali na čudež." Medtem tabor Mehike skrbi le poškodba napadalca Carlosa Vele, ki je vprašljiv za nadaljevanje prvenstva.

SP v nogometu, skupina A, 2. kolo:

Mehika : Francija 2:0 (0:0)
Hernandez (64), Blanco (79, 11-m)

Lestvica: 1. Urugvaj 4, 2. Mehika 4, 3. Francija 1, Južnoafriška republika 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.