Šport
9 ogledov

Messi bo igral za Oasis

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pred velikim obračunom Argentine in Nemčije si oboji niso prizanašali v izjavah. Tokrat bodo morali govoriti na igrišču.

"Če ima Noel Gallagher tako rad Anglijo, kot ima rad Manchester City, potem mu sporočam, da bom tudi zanj izločil Nemčijo," je povsem netipično smelo pred tekmo z Nemčijo izstrelil pregovorno redkobesedni Lionel Messi. Argentinski zvezdnik in velik oboževalec angleške rock skupine Oasis (pred tekmami na svetovnem prvenstvu (SP) naj bi njihovo glasbo poslušal na ipodu) bo v soboto (16.00) glavna nevarnost za vrata nemške reprezentance. Trenutno najboljši nogometaš na svetu je imel sicer v dneh pred tekmo težave z vročino, vendar njegov nastop na sobotnem obračunu ni pod vprašajem.

Obstreljevanje
Kot Messi tudi drugi akterji niso varčevali z besedami. Prvi je jezik stegnil nemški vezist Bastian Schweinsteiger, ki je ostro ocenil pregovorno obnašanje vseh argentinskih selekcij. "Argentinci nikogar ne spoštujejo, vedno poskušajo vplivati na sodnike. Taki so in na to moramo biti pripravljeni. Upam, da bodo tudi sodniki," je bil neposreden zvezdnik Bayerna.

"Si živčen?"
Argentinski selektor Diego Maradona Shweinsteigerju seveda ni ostal dolžan. S šaljivim nemškim naglasom v slogu legendarne nanizanke Alo Alo mu je sporočil: "Kaj pa je narobe, Schweinsteiger? Si živčen?"

Poleg tega pa se je eden od najznamenitejših nogometašev vseh časov želel distancirati od pogumnih nemških izjav. "Igralci razmišljajo le o tekmi. O Schweinsteigerju ne razmišljamo. Ne obremenjujemo se s tem, kaj Nemci pravijo o enajstmetrovkah, prekrških in o tem, da ne znamo izgubljati," zagotavlja Maradona.

Številni obračuni
Maradona sam se še kako dobro spominja dveh finalnih obračunov z Nemčijo. V glavni vlogi je bil leta 1986 v Mehiki, ko so Argentinci tokratne tekmece ugnali s 3:2. Slabše spomine ima na rimski finale leta 1990 v Italiji. Elf je takrat njegovo moštvo ugnal z 1:0, ko je izjemno sumljivo dosojeno enajstmetrovko uspešno izvedel Andreas Brehme.

Reprezentanci sta se srečali tudi na zadnjem SP, ko so bili uspešnejši takratni gostitelji Nemci. Moštvo Joséja Pekermana so prav v četrtfinalu premagali po streljanju enajstmetrovk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.