Šport
13 ogledov

Messi počival, Argentina pa ne

1/33
Žurnal24 main
Argentinska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi brez Lea Messija odpihnila Kanado s 5:0. Angleži, ki bodo na SP igrali v isti skupini kot Slovenija, so gladko s 3:1 odpravili Mehičane.
Nemci boljši od sobotnega tekmeca Slovenije
Nemška nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi z italijanskim tretjeligašem Südtirolom, s katerim se bo v soboto pomerila tudi slovenska vrsta, na Južnem Tirolskem slavila s 4:0. Na tekmi, ki je trajala dvakrat po 30 minut, so zadeli Piotr Trochowski (36.), Mesut Özil (47.), Cacau (55.) in Walter Zullo (58./avtogol).

Nogometna reprezentanca Argentine, dvakratna svetovna prvakinja, je v pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Južnoafriški republiki premagala Kanado s 5:0 (3:0). Strelci pred 55.000 gledalci v Buenos Airesu so bili Maxi Rodriguez (16. in 32. minuta), Angel Di Maria (37), Carlos Tevez (63) in Sergio Aguero (71).

Selektor Diego Maradona je superzvezdniku Barcelone Lionelu Messiju privoščil počitek. Argentina bo prvo tekmo SP odigrala 12. junija z Nigerijo. V skupini B sta še Grčija in Južna Koreja.

Angleška nogometna reprezentanca, ki bo na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki igrala skupaj s Slovenijo, z ZDA in Alžirijo, je na prijateljski tekmi v Londonu premagala Mehiko s 3:1 (2:1).

Selektor Anglije Fabio Capello je tekmo začel s sistemom 4-4-2 in postavo Robert Green, Glen Johnson, Rio Ferdinand, Ledley King, Leighton Baines, Theo Walcott, Steven Gerrard, Michael Carrick, James Milner, Peter Crouch in Wayne Rooney.

Ta je v prvem polčasu pobudo prepustila Mehičanom (v 29. minuti je izjemno priložnost zapravil Carlos Vela, ki je bil sam pred Greenom, a je bil slednji uspešnejši, Carlos Salcido pa je dve minuti pozneje zadel vratnico), toda v 17. minuti je z glavo zadel Ledley King, ki so mu soigralci v zadnjem času namenili veliko pohvalnih besed, in domačine povedel v vodstvo.

V 35. minuti je Angleže, ki so dodobra izkoristili prednost v višini, do povišanja prednosti - iz prepovedanega položaja -popeljal Peter Crouch, na drugi strani pa je Green v 36. minuti obranil novo izjemno priložnost Vele. Do zasluženega zadetka pa so Mehičani, ki bodo na SP igrali v skupini A skupaj z JAR, Urugvajem in s Francijo, prek Guillerma Franca prišli ob koncu polčasa in tako znižali na 1:2.

Ob polčasu je Capello, ki je sicer spočil Johna Terryja, Ashleyja Cola, Franka Lamparda, Davida Jamesa in Joeja Cola, v slačilnici pustil Greena, Ferdinanda in Croucha, v igro pa poslal Joeja Harta, Jamieja Carragherja in Jermaina Defoeja. Že v 47. minuti so Angleži povedli s 3:1, ko je pred 88.638 ljudmi na Wembleyju s 17 metrov zadel Johnson. Nato je Carricka menjal Tom Huddlestone, Walcotta Aaron Lennon, Milnerja pa Adam Johnson, a se izid ni več spremenil.

Prijateljske tekme:

Avstralija : Nova Zelandija 2:1 (0:1)
Vidosić (57), Holman (94); Killen (16)
 
Japonska : Južna Koreja 0:2 (0:1)
Park Ji-sung (6), Park Chu-young (91/11-m)

Portugalska : Zelenortski otoki 0:0

JAR : Bolgarija 1:1 (1:1)
Sangweni (20); Bojinov (31)

Anglija : Mehika 3:1 (2:1)
King (17), Crouch (34), Johnson (47); Franco (45)

Argentina : Kanada 5:0 (3:0)
Maxi Rodriguez (16, 32), Di Maria (37), Tevez (63), Aguero (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.