Šport
47 ogledov

Messi prehitel Ronalda

lionel messi EPA
Lionel Messi je na tekmi s Celticom dosegel šesti hat-trick v Ligi prvakov in na večni lestvici prehitel Cristiana Ronalda.

Barcelona je v uvodnem krogu skupinskega dela Lige prvakov na Camp Nouu gostila Celtic in z brutalno predstavo napadalnega trojčka MSN ponižala škotskega velikana. Celtic je s končnim izidom 7:0 v korist Kataloncev zabeležil najhujši poraz v Ligi prvakov.

Barço je v tretji minuti srečanja v vodstvo popeljal Lionel Messi, ki je po slabe pol ure zadel še drugič. Tretji zadetek je prispeval Messijev dežurni podajalec Neymar, po slabi uri igre je na štiri gole razlike povišal Andrés Iniesta.

Španski prvak kljub visokemu vodstvu ni popuščal.

Messi je minuto za Iniesto zabil še tretjič in vpisal šesti hat-trick v najmočnejšem nogometnem tekmovanju v Evropi. V sklepnem delu obračuna je dva gola prispeval še Luis Suárez. V 75. minuti je zadel po podaji Neymarja, ki je asistiral tudi ob golu Inieste. Pri zadnjem zadetku Barcelone v 88. minuti se je seznamu podajalcev pridružil še Messi.

Petkratni dobitnik zlate žoge je za šest hat-trickov potreboval 107 tekem in na večni lestvici prehitel rivala Cristiana Ronalda, ki je zbral pet hat-trickov v 133 tekmah.

Argentinec je prav tako postal prvi nogometaš, ki je dosegel 50 golov v skupinskem delu Lige prvakov. To mu je uspelo v 53 tekmah. 

Trener Luis Enrique je po zmagi dejal, da je Messi najboljši nogometaš na svetu, in to na kateremkoli igralnem položaju. ''Messi igra povsem svobodno in lahko po želji menja položaje. On je najboljši na svetu na vsaki poziciji,'' je dejal španski strateg. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.