Šport
5 ogledov

Messi premagan

Del Potro se je takole veselil zmage na US Openu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nagrado za najboljšega športnika leta v Argentini je dobil … Ne, ni je dobil Lionel Messi, temveč Juan Martín Del Potro – zmagovalec US Opena in finalist zaključnega ATP turnirja v Londonu.

Messi (22) je dobil nagrado za najboljšega nogometaša leta 2009 po izboru FIFE, njegova Barcelona je osvojila absolutno vse, kar se osvojiti da. A v rodni Argentini se mu ni uspelo dokopati do nagrade za najboljšega športnika leta. Ta čast je pripadla tenisaču Juanu Martínu Del Potru. S to nagrado se je potrdilo dejstvo, da Messi v domovini ne uživa statusa božanstva, tako kot to lahko okuša v preostalem nogometnem svetu, še posebej v Barceloni. Znano je, da Argentinci zamerijo Messiju, da bolje igra za katalonski klub kot za reprezentanco, kar se je že pokazalo v kar nekaj izvedenih anketah. Toda Argentincem očitno kopica nagrad in lovorik ni bilo dovolj, da bi Messija izbrali za športnika leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.