Šport
24 ogledov

Metla Tampe: Ovečkin ponižan domov

MVP, All-Star igralec, a še enkrat več brez Stanleyjevega pokala. Aleks Ovečkin. Žurnal24 main
Capitals z enim najboljših hokejistov na svetu Aleksom Ovečkinom s tako imenovano metlo končujejo sezono v polfinalu vzhodne konference. Lightningi so jih na četrti tekmi premagali še četrtič - s 5:3.

Tampa Bay Lightning, ki igra v končnici prvič v zadnjih štirih sezonah, je vzela velikanski skalp. V polfinalu Vzhoda so na četrti tekmi še četrtič premagali prvopostavljeno ekipo konference, Washington Capitals. Bilo je 5:3, kar je njihova sedma zaporedna zmaga v končnici. Medtem so Boston Bruins s 5:1 nadigrali Philadelphio Flyers, lanske finaliste lige NHL, in povedli v drugem polfinalu Vzhoda s 3:0. To isto je v zahodni konferenci uspelo San Jose Sharks, a šele v podaljšku. Detroit Red Wings so padli s 4:3.

V Washinstonu so katastrof že vajeni. Četrtič zapored so osvojili Jugovzhodno divizijo, a se prek drugega kola končnice niso prebili že vse od leta 1998. "Mi smo želeli zmago, oni so želeli zmago in nekdo je pač moral izgubiti. Ne vem, kaj naj še rečem drugega," je bil povsem uničen Ovečkin.

V dresu Tampe je na zadnji tekmi pred razprodano dvorano blestel Sean Bergenheim z dvema goloma, v drugi tretjini je zadel v razmaku osmih minut, izkazal pa se je tudi vratar Dwayne Roloson, ki je ustavil 33 strelov Washingtona. Bergenheim je s sedmimi zadetki najuspešnejši strelec Tampe v končnici. Prvič po letu 2004, ko so osvojili za zdaj edini Stanleyjev pokal, so hokejisti s Floride napredovali v konferenčni finale. Strelsko lestvico sta napolnila še Martin St. Louis dobre tri minute pred koncem s šestim golom v končnici, ter Ryan Malone in Marc-Andre Bergeron.

Liga NHL, finale konference:

Vzhod

TAMPA BAY LIGHTNING: Washington Capitals 5:3 /4:0/
Bergenheim dva, Bergeron, Malone, St. Louis; Sturm, Erskine, Carlson

Boston Bruins : Philadelphia Flyers 5:1 /3:0/
Chara dva, Krejci, Paille, Horton; Meszaros

Zahod

Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:4 (v podaljšku) /0:3/
Lidstrom, Eaves, Datsyuk; Setoguči tri, Boyle

Vancouver Canucks - Nashville Predators /2:1/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.